Klaus jako nová karta sociální demokracie

24. 10. 2014 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Už jsem se skoro lekl, že Václav Klaus za všechno to hezké, co pro národ udělal, kupónovou privatizací začínaje (ZDE) a amnestií/abolicí konče (ZDE), nebude mít žádnou veřejnou funkci, aspoň symbolickou, aspoň ctihodnou, když už ne vlivnou a mocnou.

Situaci naštěstí zachránil ministr školství Chládek, který zřejmě vyhodnotil svůj výsledek v senátních volbách jako napomenutí k návratu do opoziční smlouvy a který se rozpomněl na slovutného pedagoga a vědce, odborníka na globální změnu klimatu, nevládní organizace, Evropskou unii a na různá ekologická témata, tedy právě na Václava Klause, a postavil ho do čela Rady pro vzdělávání ZDE.

Václav Klaus k tomu poznamenal, že má "vážné pochybnosti o kvalitě našich škol i o způsobu, jak jsou hodnoceny". Doufám, že nikoho nenapadne mít "vážné pochybnosti" o úsudku i osobnosti Václava Klause a zejména o rozhodnutí ministra Chládka takto se přihlásit k našim nejlepším novodobým tradicím. Třeba na Klausův kredit vsadí obrozující se ČSSD v příštích volbách. Dnes je jeho jméno vlastně díky kroku pana Chládka spojeno právě už jen se sociální demokracií a pod oranžovou růží se vrací na veřejnou scénu.

0
Vytisknout
9968

Diskuse

Obsah vydání | 24. 10. 2014