Janouchová u Veselovského: Rasově biologická fraška

12. 1. 2017

čas čtení 4 minuty

Půl hodiny seděla Janouchová a vysvětlovala všem, kdo to chtěli slyšet, jak strašná je situace ve Švédsku. Ke konci programu zvolal s povzdechem televizní moderátor Martin Veselovský: "Tak on to není dobrý nápad přestěhovat se do Švédska?"



V posledních letech dřívější automatická česká otázka, která byla vznesena, jakmile jsem se představil jako Švéd, byla nyní nahrazena otázkou novou. Dříve to byla trochu neinformovaná otázka: "Tak vy tam máte ve Švédsku zákaz alkoholu?"

Dnes se to proměnilo v důsledku zastrašující propagandy v jinou otázku: "Není to strašlivé se všemi těmi imigranty, co si s nimi počnete?" píše na serveru švédské veřejnoprávní televize spisovatel Carl Rüster, autor knihy Moje Praha, který už přes dvacet let žije v Praze.

Tento týden zveřejnila česká televize rozhovor s Kateřinou Janouchovou, který nejen toto myšlení podporuje, ale naprosto ho pro českou veřejnost legitimizuje.

Půl hodiny seděla Janouchová a vysvětlovala všem, kdo to chtěli slyšet, jak strašná je situace ve Švédsku. Ke konci programu zvolal s povzdechem televizní moderátor Martin Veselovský: "Tak on to není dobrý nápad přestěhovat se do Švédska?"

S neuvěřitelnou sebejistotou Janouchová vysvětluje: "Vím, že lidi už ze Švédska odcházejí a ještě daleko víc jich o emigraci hovoří."

Aniž by jmenovala zdroje kromě "jednoho policisty, kterého dobře znám", Janouchová tvrdí, že 75 procent z ilegálních příchozích jsou muži nad 18 let a předstírají, že jsou děti, že ve Švédsku je 55 no-go zón, do nichž se policie bojí vkročit, že v důsledku imigrace si Švédsko nemůže dovolit poskytovat důchodcům jídlo a že lidé umírají na rakovinu, protože je v důsledku dlouhého čekání nemohou nemocnice léčit.

Celé se to proměňuje v šílící frašku, když Janouchová Švédy rasově charakterizuje jako neplodné, suché a nudné, ale, samozřejmě, inteligentní a přičinlivé. Anebo když Veselovský čte titulky z českých novin, že se "Švédsko stalo inkubátorem pro džihádisty" a že "imigranti terorizují Švédsko" a ptá se, je to pravda?

Janouchová na to spokojeně přikyvuje a odpovídá, "Ano, bohužel musím říci, že je to pravda."

Trochu jsem se začal dusit při svém smíchu, když si uvědomím následky toho, co Janouchová udělala.

Toto totiž poskytuje sílu všem lidem, nepřátelským vůči uprchlíkům, vítr do jejich plachet. Teď mohou tvrdit, že to říkala švédská spisovatelka a ne že by to bylo něco, co jste četli v bulvárním tisku nebo slyšeli v hospodě.

Argument, že v bývalých komunistických zemích, odkud uprchlíci utíkali po celé dvacáté století, by měli lidé projevovat trochu větší solidaritu, na nikoho nepůsobí, protože odpovědí vždycky je, že českoslovenští (polští, maďarští) uprchlíci byli pracovití, zatímco dnešní uprchlíci přicházejí, aby šířili teror a zneužívali sociální dávky.

Tak vznikla ve všech zemích bývalého Varšavského paktu nesmírně nepřátelská atmosféra vůči uprchlíkům, a proto Janouchová tvrdí, že strach z imigrace ve Švédsku vyvolá novou vlnu emigrace a "existují předpovědi, že se lidé přestěhují ze západní Evropy do východní Evropy".

Je těžko říci, co vedlo k tak obrovskému odporu proti Evropské unii a proti uprchlíkům, ale je nad slunce jasné, že to prospívá všem těm, kdo chtějí rozbít evropskou spolupráci.

Zdroj ve švédštině ZDE

/p>

Vzhledem k tomu, že jste na těchto stránkách, máme na vás malou prosbu. Britské listy čte hodně lidí, ale na jejich provoz přispívá jen zlomek čtenářů. Zvlášť v nynější zhoršující se mezinárodní situaci jsme přesvědčeni, že věcné informace a analýzy, které BL přinášejí do českého prostředí, hrají nezastupitelnou roli. Server se však nedá provozovat zadarmo. Prosíme, přispějte finančně na jeho provoz.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno zaslat na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500.   Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz.

0
Vytisknout
10509

Diskuse

Obsah vydání | 13. 1. 2017