Švédské nakladatelství se distancovalo od výroků Janouchové v rozhovoru s Veselovským

11. 1. 2017

čas čtení 2 minuty


Veselovského rozhovor s Janouchovou vyvolal ve Skandinávii obrovský skandál

Anne-Marie Sharp, ředitelka švédského nakladatelství Pirate Publishers, Piratförlaget, se veřejně distancovala od výroků Kateřiny Janouchové v české televizi, píše švédský deník Dagens Nyheter. Nakladatelství vydalo asi 20 knih od Janouchové. Autorka Janouchová tvrdila v rozhovoru s českým televizním kanálem mimo jiné, že kvůli uprchlíkům ve Švédsku hladovějí důchodci a nemocní na rakovinu umírají v důsledku dlouhých čekacích lhůt na ošetření. Janouchová se za své výroky stala terčem veřejné kritiky, kritizoval ji i novinář našeho listu Dagens Nyheter, píše list.  Nyní se od jejích výroků distancovalo i nakladatelství Piratförlaget, kjteré  vydalo 20 jejích knih.

Zdroj ve švédštině: ZDE

Veselovského rozhovor s Janouchovou vyvolal ve Skandinávii skutečnou bouři, jak lze konstatovat na základě četných článků. Z nich vybíráme:

http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2017/01/10/katerina-janouch-i-brak-med--dn-efter-sitt-flyktingutspel/ - "Kateřina Janouchová na pranýři kvůli výrokům o uprchlících"


http://www.expressen.se/noje/hard-kritik-mot-janouchs-flyktingutspel/  - "Ostrá kritika Janouchové kvůli výrokům o uprchlících"

http://www.expressen.se/noje/janouch-om-kritiken-fult-och-frackt/  - "Janouchová na adresu kritiky: Ošklivé a drzé"

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/mlR8l/janouch-i-blasvader-efter-flyktingutspel - "Janouchová pod palbou ostré kritiky po výrocích o uprchlících. Tvrdí, že se Švédsko začalo učit střílet - je ostře kritizována"

http://www.aftonbladet.se/a/X0gaB/katerina-janouch-jag-vill-kunna-hantera-ett-vapen - "Kateřina Janouchová: Chci umět zacházet se střelnou zbraní"

http://omni.se/katerina-janouch-sprider-rykten-och-fordomar/a/yw34e - "Kateřina Janouchová šíří fámy a předsudky"

Ve vyhledávači Google naleznete četné další články vydané nejen ve Švédsku, ale i v Norsku:


https://www.google.se/search?q=janouch+pallas&oq=janouch+pallas&aqs=chrome..69i57j69i60l2.12592j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=janouch+pallas&tbs=qdr:w

0
Vytisknout
7818

Diskuse

Obsah vydání | 13. 1. 2017