Španělská vláda nehodlá stanovovat data pro uvolňování karantény

29. 4. 2020

čas čtení 1 minuta
Španělský vládní "Plán přechodu k nové normalitě" místo toho, aby jako v jiných zemích stanovil konkrétní data uvolnění jednotlivých opatření, stanoví fáze a kroky, které tyto fáze zahrnou. Jejich provádění bude záviset na konkrétních indikátorech a situace bude přehodnocována každé dva týdny, informuje Carlos E. Cué.


Španělsko se rozhodlo pro jiný proces uvolňování koronavirové karantény než jeho evropští partneři jako Francie a Itálie. Program oficiálně nazvaný "Plán přechodu k nové normalitě" nestanoví přesná data znovuotevření podniků, pláží nebo barů. Exekutiva na dlouhém úterním jednání kabinetu rozhodla, že plán bude založen na čtyřech fázích a opírat se o indikátory místo o data.

Text stanoví, co lze otevřít během každé z těchto fází, a změny, které každý krok zahrne, ale ne data, kdy dojde k zavedení těchto opatření. Dokument stanoví sadu markerů, podle níž má být určeno, kdy přejít od jedné fáze k druhé, ale taková rozhodnutí budou koordinována mezi vládou a regiony a každé dva týdny přehodnocována.

Poté co minulý týden byly dětem povoleny hodinové procházky, dalším krokem má být podobné uvolnění pro dospělé od dalšího víkendu. Ale od tohoto bodu bude přechod k dalším krokům již mnohem komplikovanější.

Podrobnosti ve španělštině: ZDE

0
Vytisknout
7034

Diskuse

Obsah vydání | 6. 5. 2020