Prosíme, pomozte invalidní rodině Cínových ze Šluknova

1. 5. 2020

čas čtení 4 minuty

 

Napsala nám paní Marie Cínová ze Šluknova:

Dobrý den prosím mám prozbu mám syna na vozíčku který žije v nedůstojných podmínkách nemůže ven nemůže do koupelny ruce si myje ve dřezu na nadobi.Jsme úplná rodina všechny invalidní jsem jeho matka manžel je plně invalidní kardiak astmatik bohužel ať jsem se obracela na jakou koliv pomoc nikdo nám nepomohl.Mame si sehnat sami no byty jsou ale mi prosíme o jakou koliv dobrovolnou pomoc na kauci přestěhování úpravy v bytě atd naše příjmy dohromady jsou důchody 21 celkem z toho zaplatíme 13300 Kč nájem i služby zbytek nám musí stačit na stravu podle úřadu životní minimum mame.No hlavně tedy za léky které potřebujeme k životu hlavně manžel na srce vše stojí peníze nemáme vlastní úspory nic ani nám zatím nikdo nepomohl Bojím se o syna je epidemie musí dodržovat hygienu mije se ve dřezu koupání toho zveda manžel nesmí tahat nic těžkého jednou mu ten kluk zůstane v ruce až neprodjchne.Tak Vás moc prosím zdali byste nám nemohli nějak pomoci finančně i materiálně děkuji kdo by chtěl Patrika navštívit a přesvědčit se o tom jak žijem není problem pokud máte zájem nás navštívit budu ráda děkuji moc No modlím se opravdu za syna aby se nad ním někdo smyloval opravdu to se nedá žádné úspory nemám abych to mohla sama udělat. Mam strach moje dcerka zemřela na chřipku typu B uvítám opravdu jakou koliv pomoc i materiální a finanční na bydlení pro sebe nežádám nic moc děkuji  přijeďte se klidně podívat Cínová Marie Šluknov

Uvědomujeme si, že v dnešní koronavirové krizi je ve finančních a existenčních potížích zřejmě hodně lidí, avšak invalidé by neměli být ponecháváni bez pomoci.

Můžete-li, prosíme, pomozte jim finančně, jejich číslo účtu je 2113754545/2700, IBAN

CZ752700 0000 0021 1375 4545

Ale hlavně, napište nám do redakce, pokud existují instituce, které by mohly pomoci. Tito lidé přece nemohou zůstat bez pomoci. Ani v ČR.

Paní Cínové zřejmě někdo posléze pomohl dopis znovu napsat.  Zde je jeho podrobnější verze:


Prosba o jakoukoliv dobrovolnou pomoc materiální i finanční

Můj syn Patrik je od narození odkázán na invalidní vozík. Patrik trpí kombinovaným postižením pohybovým i očním. Jsem jeho matka, která se starala o dvě takto postižené děti. V roce 2018 mi zemřela má 8 letá dcera Maruška, která byla od narození rovněž na vozíčku, měla nemocné srdíčko a byla i doma napojena na kyslík. Zůstal mi Patrik, který je odkázán na mou pomoc, nemá důstojné bydlení, nedostane se do koupelny ani na WC, myje se v kuchyňském dřezu, kde se posléze myje i nádobí. Ven se nedostane také, aktuálně je již několik měsíců doma. Od vchodových dveří k bytu to máme 9 schodů. V současném domě není výtah ani pomocná plošina, bydlíme ve Šluknově v klasickém paneláku, Patrik se nedostane ani na balkon. Já sama jsem částečně invalidní, manžel je těžký kardiak a astmatik, nesmí tedy zvedat nic těžkého. Ačkoliv koupání a hygiena je nutná, můj syn to má ještě těžší, neboť sám nezmůže nic.

A tak vás prosím o pomoc. Chtěli bychom se totiž v ideálním případě přestěhovat do Liberce do bytu 3+1, ideálně bezbariérového nebo s výtahem.

Jedna věc je, že všude jsou vysoké nájmy, druhá věc je kauce, na kterou momentálně v případě cesty k novému bytu nemáme. Žijeme z invalidních důchodů skromně, a tak uvítám jakoukoliv pomoc i nabídku na bydlení 3+1 (ideálně v přízemí). Dárci mohou, pokud budou chtít, zasílat dobrovolnou částku na uvedený účet. Ta bude primárně využita na náš výše uvedený hlavní cíl – dostat se do dispozičně vhodnějšího bytu. Kdo by chtěl Patrika osobně navštívit, po dohodě není problém. Všem hodným dárcům předem děkuji.

Marie Cínová

č. bú.: 2113754545/2700


Telefonní číslo paní Cínové neuvádíme, její email je: mariecinova2@email.cz


0
Vytisknout
13073

Diskuse

Obsah vydání | 7. 5. 2020