BBC v pátek zakázala dvacet minut před vysíláním populární zábavný program

11. 5. 2019

čas čtení 1 minuta

 

V pátek 10. května ve 20.40, dvacet minut před jeho vysíláním na jedničce v 21 hodin, stáhla BBC novou epizodu populárního debatního programu, založeného na ironickém komentování aktuálních zpráv, jménem Have I Got News for You. Důvodem bylo, že v předtočeném programu vystupovala politička Heidi Allen, šéfka nového protibrexitového uskupení Change UK, které se skládá z přibližně deseti poslanců, z nichž asi polovina na protest proti brexitu odešla z Konzervativní a druhá polovina z Labouristické strany.

BBC se vymlouvá, že pořad zcenzurovala proto, že je příliš blízko eurovolbám, které se v Británii budou konat ve čtvrtek 23. května, a přítomnost této političky v zábavném pořadu by bylo narušením politické nestrannosti.

Jenže ve čtvrtek 9. května vystoupil v diskusním pořadu televize BBC Question Time už po třicáté čtvrté!! šéf probrexitové strany The Brexit Party Nigel Farage a je pozván k vystoupení do dalšího politického diskusního pořadu, který v neděli ráno 12. května na BBC  moderuje žurnalista Andrew Marr.

Někteří pozorovatelé poukazují na to, že předpisy pro vystupování politiků v zábavných televizních pořadech před volbami jsou přísnější než pro vystupování v politických debatách. Ať je tomu jakkoliv, soudě podle zuřivých reakcí britské veřejnosti na Twitteru, ZDE   ZDE  BBC znovu poškodila už svou vzhledem k brexitu velmi špatnou pověst.

Produkce pořadu Have I Got News For You
: Poté, co vystoupil Nigel Farage  v diskusním pořadu BBC po třicáté čtvrté, BBC navrhuje nový formát:


0
Vytisknout
7299

Diskuse

Obsah vydání | 14. 5. 2019