Zmatený Petr Fiala nesrozumitelně blábolí

22. 5. 2024

čas čtení 2 minuty

Andrew Stroehlein, Human Rights Watch: 

It’s amazing how much they are willing to look like fools just to support ongoing atrocities. 

Je pozoruhodné, do jaké míry jsou ochotni vypadat jak hlupáci, jen aby mohli podporovat pokračující zvěrstva.


Jak upozorňuje například deník Guardian, Česká republika uznává (určitý) palestinský stát. Zřejmě z doby komunismu. Překvapivě, premiér České republiky Petr Fiala to NEVÍ.

Aktualizace: Hlavní večerní zpravodajství televize BBC ve středu vysvětlilo, s použitím této mapy, že v současnosti uznává palestinský stát DEVĚT evropských zemí. Včetně České republiky. 

Tatáž informace je v deníku Washington Post, který uvádí i její zdroj: OSN. Dodává, že spousta zemí včetně Československa uznala v roce 1988 palestinskou samosprávu, která se tehdy přejmenovala na Stát Palestina. A existuje ústavní zákon z roku 1993, že všechny státy, uznávané Československem, uznává i Česká republika. Tak prosím, ať Petr Fiala netvrdí nesmysly:


Aktualizace: Ministerstvo zahraničních věcí ČR k tomu  má na svých stránkách komicky zmatený článek. Přiznává v něm, že Československo uznalo stát Palestina v roce 1988 a že v Praze existuje palestinské velvyslanectví !! :))) Zároveň však dodává, že "Uznání vyhlášení palestinského státu byl politický akt poplatný tehdejší politice a uspořádání mezinárodních vztahů", takže ČR dnes stát Palestina "neuznává". Potíž je, že český ústavní zákon uvádí, že všechny státy, které uznávala ČSFR, uznává Česká republika dodnes. No komika...

Byl níže uvedený ústavní zákon z roku 1993 nějak zrušen? MZV to neuvádí...





2
Vytisknout
4614

Diskuse

Obsah vydání | 24. 5. 2024