Skobov: Jen porážka na Ukrajině zabrání Putinovi v další expanzi

11. 3. 2022

čas čtení 1 minuta
  • Bývalý sovětský disident a moskevský komentátor Alexandr Skobov upozorňuje, že Západ musí podporovat heroickou obranu Ukrajiny, protože jinak Putin napadne další země, včetně západních. 

Mělo by být všem jasné, že Putin chce srazit na kolena zdaleka nejen Ukrajinu. Jde mu o celý civilizovaný svět. Chce na něj uvalit "nový světový řád" bez právních omezení ohledně použití síly. V takovém světě by neexistovaly žádné záruky svobody a bezpečnosti.

Jde o světový řád stejného druhu, o jaký šlo Hitlerovi. A hrozba lidské civilizaci, kterou Putin představuje, je přinejmenším stejně velká jako u Hitlera. Přitom stejně jako Hitlera nebylo možno zastavit appeasementem a kompromisy, ani Putina nelze těmito prostředky zastavit.

Putin bude bez přestání směřovat ke svému cíli a bude se snažit, aby se země NATO vyhýbaly přímému vojenskému střetu s ním, což ale jen zvýší jeho chuť a dále zvýší sázky v dalším kole eskalace.

Pokud svobodný svět nechá Ukrajinu bez pomoci vykrvácet, bude to jeho morální a politický kolaps a potvrzení Putinova nového "světového řádu". Navíc NATO bude dříve nebo později vtaženo do konfliktu s Ruskem, ale za horších podmínek.

Jedině vojenská porážka na Ukrajině může Putina zastavit. Proto Západ musí přejít od politiky sankcí k politice úplné ekonomické blokády Ruska, kompletní diplomatické blokády a odmítnout jakákoliv jednání s Putinem, který je nový Hitler.

Současně s tím by Západ měl Ukrajině okamžitě poskytnout rozsáhlou vojenskou pomoc, včetně protiletadlových zbraní, stíhaček a také dobrovolníků. Pokud se tato opatření ukážou nedostatečná, měl by zřídit bezletovou zónu.

Celý text v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
6361

Diskuse

Obsah vydání | 15. 3. 2022