Rammstein....ALLE mit uns!

2. 8. 2019 / Matěj Sváček

čas čtení 1 minuta
Německá skupina Rammstein s temnou image a pochodovými rify by se mohla zařadit mezi mnoho a mnoho šokujících interpretů. Pro někoho by mohli dokonce znamenat příklon k jisté fázi historie. Možná i tak roky působili, ale...


Rammstein nahráli v tomto roce klip Deutschland, ve kterém mapují německou historii od boje germánských kmenů s Římany, německé sjednocení, Výmarskou republiku, revoltu 60. let, paradox, kdy se u pomníku Karla Marxe ve městě Chemnitz sešli jiné lidi paušalizující "slušní lidé" a epochu východního Německa.

Pro zajímavost: Klip kritizoval mluvčí izraelského ministerstva zahraničí Emmanuel Nahsho. Bohužel ale reagoval jen na teaser se scénou z koncentračního tábora. V klipu ale scéna symbolizuje tragické období nacismu v německé historii. Všemu dominuje postava symbolizující starověkou Germanii, ale není bílé pleti.

RAMMSTEIN - DEUTSCHLAND from MI TU Berlin Management on Vimeo.

Kapela se také postavila za LGBT ( zkratka označující lesby, gaye, bisexuály a transgender osoby) komunitu v Polsku. Po nedávném útoku pravicových extremistů na průvod LGBT za „genderovou rovnost“ v polském Bialystoku. Rammstein mávali na koncertě v Chorzówě duhovou vlajkou, která je univerzálním symbolem LGBT hnutí - a na "imigrantských člunech" přistávají u pódia s nápisem Willkommen (Vítejte).

Aby toho nebylo málo, pár dní poté si kytaristé Rammstein na koncertě v Moskvě dali p*su. Pokud chcete mluvit s několikrát rozvedenými hyperodborníky na tradiční rodinu, stiskněte "u" nebo "jedničku".

0
Vytisknout
13107

Diskuse

Obsah vydání | 8. 8. 2019