Trump si spletl město Dayton, kde došlo k masakru, s městem Toledo

5. 8. 2019

čas čtení 3 minuty

Trump: Za víkendové masakry v USA mohou média, internet, videohry a imigranti. Zbraně ne!

Zuřivou kritiku vyvolal Donald Trump od komentátorů a politiků svými výroky po nedělních masakrech v USA.

Trump si ve svém vystoupení spletl město Dayton, v Ohiu, kde došlo k masakru, s městem Toledo:


"Média nesou obrovskou odpovědnost za život a bezpečnost v naší Zemi. Fake News velmi přispívají k hněvu a zuřivosti, které se hromadí už léta," napsal Trump v pondělí na Twitteru:
Požadoval také omezení imigrace, vzhledem k tomu, že masakr v městě El Paso byl podle manifestu, zveřejněného na webu před útokem, motivován nenávistí k imigrantům.

Vyvolalo to ostrou kritiku od většiny komentátorů a mnoha politiků. Demokratický senátor Jerry Nadler řekl v pondělí dopoledne v televizi, že mu Trump připomíná třicátá leta v Německu: "Jaká je vazba mezi reformou imigračních zákonů a kontrolou střelců? Že musíme odebrat zbraně hordám imigrantů, připravujících invazi?"

Trumpova dcera Ivanka označila bělošský suprematismus za terorismus a vyjádřila názor, že musí být potlačen:


Hned ji za to kritizovala poslankyně Rashida Tlaib:

Vaše modlitby nefungují. Zkuste omezit tweetování svého otce. 251 hromadných masakrů v USA za 216 dnů. Vyvolává násilí každý den svou nenávistnou agendou a rasismem. Umírá více lidí, protože nebojuje proti bělošským supremacistickým teroristům. To jsou ti, kdo nenávidí Ameriku.


Vášnivě odsoudil Donalda Trumpa také demokratický kandidát na prezidenta Beto O'Rourke. Není pravda, že Trump "toleruje rasismus", on ho aktivně podporuje:






0
Vytisknout
7247

Diskuse

Obsah vydání | 12. 8. 2019