Pentagon nakoupil tisíce kusů čínské elektroniky ohrožené hackingem a špehováním

2. 8. 2019

čas čtení 1 minuta
Více jak 9 000 komerčně dostupných produktů může být využito ke špionáži nebo hackingu amerického vojenského personálu a instalací, upozorňuje John M. Donnelly.


Zaměstnanci ministerstva obrany zakoupili tisíce tiskáren, kamer a počítačů představujících známá rizika v oblasti kybernetické bezpečnosti - a tato praxe může pokračovat, zjistil audit zveřejněný v úterý generálním inspektorem Pentagonu.

Více než 9 000 komerčně dostupných produktů z oblasti informační technologie zakoupených ve fiskálním roce 2018 může být využito ke špionáži nebo hackingu amerického vojenského personálu nebo instalací, uvedla zpráva. Bez nápravy dohledu na takové nákupy hrozí další rizika, která potenciálně zahrnují potíže pro nejdražší zbraňové technologie využívající špičkové komerčně dostupné komponenty (COTS).

Auditoři také napsali, že v Pentagonu existuje zavedená praxe nákupu od společností jako Huawei, ZTE a Kaspersky Lab ještě dlouho poté, co je jiné federální agentury identifikovaly jako společnosti představující riziko pro kybernetickou bezpečnost.

Seznam schválených komerčních produktů Pentagonu dosud zahrnuje některé z těch, které představují riziko pro kybernetickou bezpečnost, včetně počítačů Lenovo obsahujících špionážní hardware a software.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6899

Diskuse

Obsah vydání | 8. 8. 2019