Evropský parlament: Nigel Farage vážně porušil předpisy regulující chování europoslanců

27. 6. 2019

čas čtení 1 minuta


Poradní výbor Evropského parlamentu pro chování poslanců informoval předsedu Evropského parlamentu, že Nigel Farage musí být potrestán "nejvyšším trestem" za "vážné porušování" závazného kodexu předpisů, regulujícího chování europoslanců.

Výbor vyšetřoval chování Nigela Farage poté, co Channel 4 News zdokumentovaly, že Farageovi financoval v roce po referendu o brexitu milionářský způsob života oligarcha Arron Banks částkou 450 000 liber. Banks Farageovi uhradil více než půl milionu liber na jeho činži, bezpečnost, řidiče a lety do USA, a mejdany v Americe, na nichž se Farage snažil založit "značku Farage" v USA.

 
Arron Banks je v současnosti terčem vyšetřování britské National Crime Agency, která se snaží zjistit zdroj jeho peněz. Vládne podezření, že jsou z Ruska.

Výbor kromě vysokého trestu doporučuje, aby byl Farageův případ postoupen evropskému úřadu pro vyšetřování podvodů (OLAF) a aby ten při vyšetřování Farageových přestupků spolupracoval s britskými orgány v trestním řízení, včetně National Crime Agency, Volební komise a londýnské Metropolitní policie.

Podrobnosti v angličtině ZDE
 

0
Vytisknout
8713

Diskuse

Obsah vydání | 2. 7. 2019