ČSSD se obětovává pro naši zemi

29. 6. 2019 / Jiří Hlavenka

čas čtení 4 minuty

Supermenšina čtvrté a páté strany na pásce a jejich řídící důstojník Zeman určují, kdo v této zemi bude, případně nebude vládnout. A to vše za dodržení ústavních pravidel. Je dnes jen jedna strana, která tomuto scénáři brání a tou je sociální demokracie. ČSSD dnes je evidentním NEPŘÍTELEM Babiše, kterého drží aspoň trochu na uzdě tím, že je s ním ve vládě - ano, takové jsou paradoxy politiky.


Výzvám směrem k socdem, aby opustila svoje ponižující působení ve vládě, cosi chybí: Ok, a co nastane druhý den?

Tak vám to povím.

Nepočítejte ani vteřinu s tím, že by padla vláda Andreje Babiše - naopak dojde k upevnění JAK jeho moci, TAK moci Miloše Zemana. Nedojde dokonce ani k demisi vlády - ať si koaliční smlouva říká co chce, je to smlouva a ne zákon. Dojde jen k doplnění vlády podle vůle Babiše a Zemana, případně i Filipa, Okamury a Klause juniora, který se na post ministra školství jenom třepe.

 

Při hlasování o nedůvěře vlády kromě Aňáků nepřinesou potřebné hlasy ani okamuristi, ani komunisti, ani tři trikolóristi a obdrží za to odměny.

Ministerstvo zahraničí obdrží nejspíš nějaký Zemanův oblíbenec, takže se můžeme rozloučit s prozápadním směřováním země: následuje kurs Rusko, Čína a Dny severokorejské kultury.

Rusko dostane jaderku za gigantický úvěr, kterým si nás k sobě připoutá na dlouhé dekády bez ohledu na to, kdo bude příští nebo přespříští premiér.

Ministerstvo vnitra obdrží kdokoli všehoschopný a ve spolupráci s již ovládnutým ministerstvem spravedlnosti nastane rychlá demontáž právního státu zhruba v Orbánově stylu.

Prvními okamžitými kroky bude zaříznutí veřejnoprávních médií, odvolání klíčových státních zástupců a vyšumění kriminálních problémů Andreje do Babiše. Následují policejní razie v Economii a v Seznam a.s. bez výsledku, ale s o to jasnější výstrahou.

Pro další dění se zajeďte inspirovat do Budapešti. Do příštích voleb je daleko, za dva a čtvrt roku se toho stihne hodně.

Po čem touží Miloš Zeman? Po tom, až to ČSSD nevydrží s nervama a z vlády opravdu odejde. Proto hraje "Staňkův gambit": na pomateném ministrovi kultury mu záleží ze všeho nejmíň (ne že by snad Zemanovi někdy záleželo na NĚKOM, v pozitivním slova smyslu), tato osůbka se mu však dokonale hodí k rozpalování svých bývalých spolustraníků do běla.

Následná vláda pak bude vládou formálně Babiše, ve skutečnosti Zemana. Dnes ji drží pod krkem, ale nepevně - socdem nejsou Zemanovi spojenci a pochopitelně ani Babiš nechce být prezidentovou loutkou.

Ve variantě menšinové samostatné vlády ANO (popř. ANO+Trikolóra, která se taky může přeběhy rychle namnožit) ji bude mít v dokonalé kravatě: JAK odvolání vlády vyslovením nedůvěry přes komunisty, TAK jmenování nové má v ruce pouze on.

Je to až neuvěřitelné: supermenšina čtvrté a páté strany na pásce a jejich řídící důstojník Zeman určují, kdo v této zemi bude, případně nebude vládnout. A to vše za dodržení ústavních pravidel.

Je dnes jen jedna strana, která tomuto scénáři brání a tou je sociální demokracie. ČSSD dnes je evidentním NEPŘÍTELEM Babiše, kterého drží aspoň trochu na uzdě tím, že je s ním ve vládě - ano, takové jsou paradoxy politiky.

ČSSD za to samozřejmě krvavě platí, pravděpodobně svým sebezničením. Vydrží do voleb a do dalšího parlamentu se již nedostane; poděkujme jí pak aspoň za to, že zemřela smrtí hrdinů.

1
Vytisknout
14701

Diskuse

Obsah vydání | 2. 7. 2019