Rusko: Lidový deník Moskovskij komsomolec brutálně zaútočil na nový Putinův zákon

15. 3. 2019

čas čtení 1 minuta



V ruském tisku je stále v palcových titulcích kontroverzní nový zákon, který nyní čeká na podpis prezidenta Putina, který má trestat občany, kteří "urážlivým způsobem" projeví nedostatek respektu vůči státu. Deník Moskovskij komsomolec otiskl zuřivý útok proti tomuto zákonu, upozorňuje zpravodaj BBC Stephen Roseberg. Cituje:

"Úsilí těchto lidí u moci zacpat pusu poddaným, to je velmi staré, hanebné a nesmyslné úsilí. Představa, že moc sama bude rozhodovat, co je respekt a co je nedostatek respektu vůči ní, taková představa je hluboce chybná. Moc není žádný Pánbůh. Skládá se ze statisíců lidí - mezi nimi jsou idioti, zloději, vrahové, a všichni tito lidé se velmi lehce urážejí.

Kromě zákona vyžadujícího respekt, byl také přijat zákon, trestající 'fake news', falešné zpravodajství, které poškozuje občany země. Bylo by dobré vědět, zda tento zákon o fake news se týká také Putinových nových zákonů z loňského května na podporu oživení ekonomiky, které slibovaly lidem mnoho dobrého, ale protože nebyly realizovány, způsobily lidem morální utrpení a životní potíže."

List odkazuje také na známý výrok premiéra Dmitrije Medveděva a ptá se: "Bylo by dobré vědět, jestli můžete potrestat někoho, kdo veřejně tvrdí: 'Svoboda je lepší než nesvoboda!' avšak jehož politická strana Sjednocené Rusko, svými činy dokazuje, že toto tvrzení je lživé. Naše vláda je mocným a neúnavným výrobcem falešných zpráv."

Deník Moskovskij komsomolec je populární, mainstreamový, bulvární deník.


0
Vytisknout
7225

Diskuse

Obsah vydání | 19. 3. 2019