Věřit. Chválit. Podporovat.

Formativní vysvědčení pro Andreje Babiše

29. 6. 2023 / Bohumil Kartous

čas čtení 2 minuty
Nepřetržitý proud zpráv o setrvalém prohlubování dna politické blbosti příjemně narušila zvěst o novém vrcholu v oblasti fact checkingu. Andrej Babiš sice neprospěl ve statistice a porodnictví, když vlastní neúspěch ve zvyšování porodnosti národa připsal na vrub vládě Petra Fialy, zato s excelencí premianta poučil svého dlouhodobě selhávajícího spolužáka ze sněmovní přípravné třídy Tomia Okamuru ve věci obranné smlouvy Česka s USA...

“Prosím vás, žádné základny, žádní vojáci tady nebudou. Je to triviální smlouva. Mimochodem, tu smlouvu má Rumunsko od roku 2005, takže 18 let. Bulharsko od roku 2006. Takže si to může každý ověřit, že tady žádné základny ani vojáci nebudou.”

Zdroj zde.

Formativní hodnocení výkonu předsedy Ano (v aktivní záloze): 

Milý Andreji, 

Tvůj nečekaný výkon lze přirovnat k nadějnému záblesku světla na konci zdánlivě nekonečného tunelu. 

Je to důkaz, že si nikdo, ani věčný repetent s mizerným kádrovým posudkem, nezaslouží, aby nad ním byla definitivně zlomena hůl ze stromu naděje. Ber prosím tuto pochvalu jako motivaci k dalšímu úsilí hledat ve světě, jenž Tě obklopuje, prvky skutečnosti a nahlas je pojmenovávat. 

Buď však prosím připraven na to, že taková cesta nebude jednoduchá. Je vysoce pravděpodobné, že Tvůj léta pěstovaný smysl pro lhaní, překrucování, manipulaci a oportunismus se bude realitě vzpírat, bude se snažit ji prznit a deformovat podle zavedeného způsobu uvažování. 

Přesto neustávej ve snaze klestit si stezku doposud neprobádaným terénem skutečnosti a ve svém úsilí neumdlévej. Kromě osvobozujícího pocitu souladu se světem, jemuž navzdory doposud existuješ, je tu nemalá šance na to, že si konečně najdeš i nějaké skutečné kamarády a nebudeš se muset ve své snaze o sociální přijetí opírat o bandu prodejných individuí, která Tě obklopují z čistě zištných důvodů. 

Využij prázdnin a premýšlej o tom, co se Ti podařilo. Je to sice malý krok pro lidstvo, ale Tobě samotnému se podařilo přistát na doposud neznámé planetě, na Zemi. S tímto vědomím se Ti bude určitě lépe překonávat tendence vracet se do svých paralelních vesmírů, v nichž jsi strávil svůj dosavadní život. Věř, že v tom nově nalezeném Ti bude lehčeji a lépe.

A neváhej požádat o pomoc, kdybys náhodou cítil příznaky ochabnutí. Věz, že pouze slabý člověk nedokáže o svých slabostech otevřeně hovořit. V Česku je takřka tři a půl milionu lidí, kteří jsou ochotni podat Ti pomocnou ruku. A to už je pořádná síla, co říkáš!

0
Vytisknout
7157

Diskuse

Obsah vydání | 4. 7. 2023