Twitter zavedl limit přístupu k tweetům. Uživatelé kritizují nové problémy s touto platformou

2. 7. 2023

čas čtení 2 minuty
 

Cílem tohoto kroku je řešit "extrémní míru" získávání dat dat a manipulace se systémem, říká Elon Musk.
 

Společnost Twitter zavedla dočasné omezení čtení, v údajné snaze "extrémní úroveň" získávání dat a manipulace se systémem, uvedl Elon Musk v sobotním příspěvku na platformě sociálních médií.

Ověřené účty byly dočasně omezeny na čtení 6 000 příspěvků denně, uvedl Musk a dodal, že neověřené účty a nové neověřené účty byly omezeny na čtení 600 příspěvků denně, resp. 300 příspěvků denně.

 

Dočasné omezení čtení bylo později zvýšeno na 10 000 příspěvků denně pro ověřené uživatele, 1 000 příspěvků denně pro neověřené a 500 příspěvků denně pro nové, neověřené uživatele, uvedl Musk v samostatném příspěvku, aniž by poskytl další podrobnosti.

Již dříve Twitter oznámil, že pro prohlížení tweetů bude od uživatelů vyžadovat účet na této sociální platformě, což Musk v pátek označil za "dočasné nouzové opatření".

Musk uvedl, že stovky organizací "extrémně agresivně" shromažďují data z Twitteru, což ovlivňuje uživatelský komfort.

Již dříve vyjádřil nespokojenost s firmami zabývajícími se umělou inteligencí, jako je OpenAI, vlastník ChatGPT, za to, že používají data Twitteru k  výcviku svých rozsáhlých jazykových modelů.

Tato platforma sociálních médií již dříve podnikla kroky, aby získala zpět inzerenty, kteří za Muskova vlastnictví Twitter opustili, a aby zvýšila příjmy z předplatného tím, že učinila součástí programu Twitter Blue poplatek za ověření.

V sobotu tisíce uživatelů Twitteru nahlásily problémy s touto službou s tím, že nemohou načíst tweety, že jim zmizely časové osy nebo že jim zmizeli sledující.

Podle serveru Down Detector si na problémy stěžovalo téměř 6 000 lidí a mnozí o svých problémech informovali na Twitteru. Ve Velké Británii bylo na platformě trendem slovní spojení "Twitterdown".

Někteří uživatelé hlásili, že se jim při pokusu o zobrazení tweetů objevila zpráva "překročen limit ".

Podrobnosti v angličtině ZDE

1
Vytisknout
4101

Diskuse

Obsah vydání | 4. 7. 2023