Milion chvilek pro demokracii: V neděli 27.2. pořádáme demonstraci na podporu Ukrajiny

26. 2. 2022

čas čtení 3 minuty
Na akci Stojíme za Ukrajinou zítra vystoupí premiér Petr Fiala a zástupci kultury, politiky, byznysu i sportu. Chtějí ukázat důležitost jednotného postupu proti Putinově agresi

Praha 26. února 2022

V neděli 27. února 2022 ve 14 hodin organizuje Milion chvilek na Václavském náměstí demonstraci na podporu Ukrajiny a jejích občanů. Na akci vystoupí premiér Petr Fiala, odborníci i osobnosti veřejného života. Nyní je více než kdy dřív potřeba ukázat, že v tom Ukrajinu nenecháme a že jsme připraveni jednotně se postavit za hodnoty svobody, demokracie a spolupráce, které Putin svou agresí ohrožuje.

Ukrajina se nedobrovolně ocitla uprostřed bitevního pole. Rozpínavost Vladimira Putina ohrožuje její suverenitu, životy ukrajinských občanů i bezpečnost celé Evropy. Teď není čas na malicherné spory. Musíme táhnout za jeden provaz víc, než kdykoliv předtím. Jsme ve válce. Právě v těchto chvílích umírají lidé na Ukrajině i za nás. 300 kilometrů od našich hranic probíhá útok nejen na svobodný stát, ale na celou Evropu, na celý demokratický svět. Na hodnoty demokracie, dialogu a spolupráce, kterým věříme. Všichni jsme na na jedné lodi. “V posledních dnech naše země skvěle ukazuje, jak je jednotná. V tom je budoucnost. Takto se dá bojovat proti zlu. V tom je teď nutné vytrvat!,” říká k akci mluvčí Milionu chvilek Hana Strašáková.

Jsme proto velmi rádi, že na akci promluví zástupci vysoké politiky i české vlády, kultury, byznysu i sportu. Mezi mluvčími bude Petr Fiala (premiér), Jevhen Perebyjnis (ukrajinský velvyslanec v ČR), Ivan Trojan (herec), Šimon Pánek (Člověk v tísni), Tomáš Klus (zpěvák), Bob Kartous (odborník na dezinformace), David Stulík (bezpečnostní analytik, Evropské hodnoty), Petr Jan Vinš (teolog) a další významné osobnosti. Vystoupí také zástupci ukrajinské iniciativy a Georgy Barklaya, student původem z Ruska, který odsuzuje Putinův postup. Na závěr zazní ukrajinská hymna v podání ukrajinského sboru. Během akce se také spojíme telemostem s akcí na podporu Ukrajiny v Bratislavě.

Na akci zazní i konkrétní možnosti toho, jak může Ukrajině a jejím občanům pomoct každý z nás.

Akci svou přítomností podpoří také osobnosti veřejného života: Jiří Macháček (herec), Martin „Mikýř“ Mikyska (snowboardista a influencer), Gabriela Heclová (influencerka), Petr Vacek (herec), Jan Tuna (moderátor), Jitka Schneiderová (herečka), Jakub Ryba (zpěvák) a další. Podrobný program najdete níže.

Celou akci budeme živě streamovat. Bude k dispozici zde na Britských listech



PROGRAM STOJÍME ZA UKRAJINOU 2, 27. 2. 2022, Praha, Václavské náměstí

13.40 KAREL KRYL VIDEO

14:00 ÚVOD - Hana Strašáková, MCH

14:05 BENJAMIN ROLL, MCH

14:10 HANA STRAŠÁKOVÁ, MCH

14:12 PETR FIALA, PREMIÉR ČR

14:17 UKRAJINSKÝ VELVYSLANEC V ČR JEVHEN PEREBYJNIS

14:22 DAVID STULÍK

14:27 ŠIMON PÁNEK

14:34 BOB KARTOUS

14:39 TOMÁŠ KLUS (píseň s kytarou)

14:47 HALINA ANDREJCEVA & BOGDAN RAJČINEC

14:50 GEORGY BARKLAYA, student z Ruska

14:52 EKUMENICKÁ RADA CÍRKVÍ

14:55 AKADEMICKÁ SFÉRA

14:58 OLDŘICH NEUBERGER

15:10 TELEMOST - BRATISLAVA a možná i KYJEV

15:15 OSOBNOSTI

15:20 VÝZVA NEZISKOVÉHO SEKTORU

15:25 IVAN TROJAN

15:30 ZÁVĚR - HANA STRAŠÁKOVÁ, MCH

15:33 ČESKÁ HYMNA

15:35 UKRAJINSKÝ SBOR - UKRAJINSKÁ HYMNA (zpívá ukrajinský sbor, 5 členů)



Za Milion chvilek pro demokracii

Hana Strašáková, mluvčí





-1
Vytisknout
8864

Diskuse

Obsah vydání | 1. 3. 2022