Ukrajina: Poznámka k tzv. mírovým rozhovorům

28. 2. 2022 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta
  • Zatímco v Bělorusku probíhala "mírová jednání" mezi Ukrajinou a Ruskem, putinský režim se rozhodl pro výstrahu všem Ukrajincům udělat z Charkova novou Guerniku. 

Během jednání ruské jednotky vystupňovaly represálie vůči civilnímu obyvatelstvu ukrajinského Charkova.


Ze severovýchodního směru a z ruského území byly dnes obytné části města plošně ostřelovány 300 mm raketomety Směrč s kazetovou municí. Nad městem se dále objevily také ruské stíhací bombardéry Su-34.

Na videu je patrný raketový motor střely systému Směrč.

Na fotografii je půltunová tříštivá bomba FAB-500M-62 svržená na Charkov, která naštěstí nevybuchla.

Zde je geolokace ranního raketometného útoku na obytné bloky v Charkově.

Zde je videozáznam ostřelování supermarketu v Charkově.
   

Záznamů bylo obyvateli natočeno víc, ale další zde nebudu publikovat, protože se na nich nacházejí často znetvořená těla obětí. Podle prvních odhadů jsou obětí desítky, některé však dosud nemusely být nalezeny.

A na okraj: Skladiště v Ochtyrce v Sumské oblasti bylo zničeno termobarickou bombou.

To co pozorujeme je jednoznačně Putinův syrský styl. Pozemní jednotky nedokážou válku vyhrát, avšak bezohledné nasazení letectva, raketometů a dělostřelectva proti civilním cílům postupně ničí život na území protivníka a snaží se jej srazit na úroveň doby kamenné.

Poslední ruské válečné zločiny, za něž si Putin zaslouží konečně stanout před tribunálem v Haagu, ukazují, že jeho země musí být důsledně vyloučena z rodiny civilizovaných národů až do té doby, dokud se tohoto cynického masového vraha definitivně nezbaví.

2
Vytisknout
8467

Diskuse

Obsah vydání | 3. 3. 2022