Průběžné zpravodajství:

Koronavirus: globální počet nákaz je 10,5 milionu, ve 188 zemích světa už zemřelo 511 909 lidí

2. 7. 2020

čas čtení 3 minuty

 Foto: Brazílie

- Údaje MZČR o průběhu pandemie v Česku ZDE.  2.7.  bylo v ČR registrováno   12046 nakažených (nárůst za posledních 24 hodin  je 92 nových nákaz), v nemocnici bylo 130 osob a 349 osob zemřelo.  Číslo R  je v  v ČR  1.3 ! Číslo R vyšší než 1 znamená exponenciální šíření infekce.

- Čeští covid-idioti se houfně vydávají Jančurovými vlaky do Chorvatska. Sociální distancování nerespektují a cestou se ve vlaku houfně opíjejí. ZDE    Jiní čeští covid-idioti hodují na Karlově mostě v Praze a domnívají se, že pandemie skončila. Stále jde o vážné zdravotní riziko. Není to chřipka. Můžete zemřít. Americké studie varují, že 22 procent nakažených osob má vážný průběh nemoci s dlouhodobými následky. ZDE 

- Počet mrtvých v Brazílii překročil 60 000. Ve středu odpoledne oznámila brazilská média, že počet registrovaných mrtvých vzrostl o 538 na 60 194. Za poslední měsíc se počet mrtvých v Brazílii zdvojnásobil.

- Zdravotníci varují, že mladí neběloši čelí rostoucí hrozbě koronaviru vzhledem k tomu, že v USA šíří nákazu především mladí Američané. Z informací amerických Center pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) vyplývá, že největší množství hospitalizací černochů a lidí z Latinské Ameriky jsou lidé mladší padesáti let.

- V Británii reagovala zuřivě lékařská organizace British Medical Association na zjištění, že 85 milionů ochranných prostředků pro zdravotníky a lékaře v britských nemocnicích byly nefunkční, přestože britská vláda lhala, že je jejich užívání bezpečné. K tomu reportáž Channel 4 News ZDE 

- Globální turistika přije o 3,3 biliony dolarů v důsledku pandemie. Vyplývá to ze studie OSN, zveřejněné ve středu. ZDE 

- Tento týden každým dnem narostl počet nákaz o 160 000 osob. Globální koronavirová pandemie se zrychluje, varuje Světová zdravotnická organizace. V červnu byla nakažena více než polovina lidí za celou dobu trvání pandemie.

- Výzkumníci pracující na vakcíně proti koronaviru v Oxfordu jsou povzbuzeni řádnou imunitní reakcí při testech vakcíny.

- Kalifornie uzavřela bary, restaurace, kina a další podniky. Karanténa bude trvat tři týdny a její zavedení je důsledkem exploze infekcí.

- Piloti letecké společnosti Ryanair souhlasili, že přijmou dvacetiprocentní snížení svých platů, aby nebylo nutno je propouštět.

- Brazílie na třicet dní zakázala vstup do země cizincům.

- Na Západní břeh Jordánu bylo uvaleno uzamčení země na pět dní v důsledku nárůstu nákaz po předchozím uvolnění karantény.

- Izraelský parlament dal pravomoc výzvědným službám sledovat mobilní telefony nakažených osob po dobu následujících tří neděl poté, co došlo k nárůstu nových případů.

Předchozí průběžné zpravodajství ZDE

0
Vytisknout
5935

Diskuse

Obsah vydání | 7. 7. 2020