Koronavirus: Možná se vám nedostane lékařské pomoci

7. 7. 2020

čas čtení 3 minuty
Na tohle často myslím ohledně koronavirové pandemie a omlouvám se, že tady o tom píšu tak dlouze, napsala na Facebooku Senja Andrejević-Bullock. Všichni lidé, kteří naprosto hodili opatrnost do větru, to učinili na základě jakési analýzy rizika, kdy se rozhodli, že je nepravděpodobně, že by byli COVIDEM nakaženi, anebo že je nepravděpodobné, že by koronavirem vážně onemocněli, anebo že pokud by vážně onemocněli, dostane se jim lékařské pomoci.

Tak dobře.

Jenže.

Předpoklad, že se vám dostane lékařské pomoci, je problematický.

Všichni, kdo dosud koronavirem onemocněli, svědčí o tom jak obtížné, téměř nemožné, je získat lékařskou pomoc, pokud nejste KRITICKY nemocní (a pro některé lidi je v takové situaci už příliš pozdě).

Opravdu si myslím, že většina lidí nemá naprosto tušení, jaké to je onemocnět víc, než jak jste kdy byli nemocní za celý svůj život, a lékaři vám pak řeknou. "Jestliže nebudete moci dýchat natolik, že nebudete schopni mluvit, tak až v takové situaci nám zavolejte."

Tak to jsem si říkala, do prdele, opravdu? Musím opravdu být na tom tak špatně, než se mým případem budou lékaři zabývat? (A nakonec mě stejně vezla na pohotovost sanitka.)

Takže, OPRAVDU chcete smrtelně onemocnět, aby se vaším případem konečně zabýval lékař?

A to bylo v situaci, kdy nemocnice nebyly zahlcené.

Co si myslíte, že by se stalo, kdyby byly zahlcené?

Během první vlny nebyly nemocnice zahlcené ani v Srbsku, Srbsko jednalo rychle a rozhodně a mělo dobré výsledky.

Pak zrušilo omezení, život se navrátil k normálu a teď už většina nemocnic nemá vůbec žádnou kapacitu, protože jsou zahlceny vlnou koronavirových pacientů.

Takže tedy vy si myslíte, okej, ale jestliže onemocním, je velmi nepravděpodobné, že to bude vážné. Hmmm, tak dobře. Statisticky. Což neznamená, že ZROVNA VY neonemocníte vážně. Znamená to jen, že někdo jako vy pravděpodobně vážně neonemocní, neznamená to, že vy osobně vážně neonemocníte, a tou dobou, až zjistíte, že vaše analýza byla chybná... no...

Takže poslední linií obrany je, v pořádku, už to pravděpodobně nedostanu, teď, když jsme tu epidemii zvládli.

Opravdu? 1500 nových nákaz denně, ve společnosti, která se nyní volně druží v kancelářích, v restauracích, v hostincích.

Doufejme, že máte pravdu, ale když pohlížím na to, co se děje v této chvíli v Srbsku, musím říci, že si nejsem tak jista.

K tomu dodává Mirna Šolić, která onemocněla COVIDEM-19 v březnu:

"Senja to napsala přesně. COVID-19 je obrovský problém, ale problémem také je, že očekáváte, že se vám dostane lékařské pomoci, až ji budete potřebovat. Možná, že se vám lékařské pomoci nedostane.

Mně lékaři taky řekli, že mám zavolat, až nebudu moci dýchat. Jinak mám být doma a přežít.

To opravdu nechcete zažít."

K tomu: Panebože. Náctiletá dívka na Floridě zemřela poté, co ji její matka, konspirační teoretička, vzala, přestože měla dívka porušenou imunitu, vzhledem k tomu, že ve dvou letech se uzdravila z rakoviny, na církevní akci. Té se účastnilo více než 100 dětí bez roušek. Dívka zemřela 22. června.


0
Vytisknout
8551

Diskuse

Obsah vydání | 14. 7. 2020