Antisemitismus v polské státní televizi ovládané stranou PiS

10. 7. 2020

čas čtení 1 minuta

A s těmito lidmi se Babiš a Petříček spolčuje... (JČ)

Většinou jedou protiněmeckou politiku. Bulvární deník Fakt se od minulého týdne hodně hrabal v prezidentské milosti z letošního března pro člověka, který sexuálně obtěžoval vlastní dceru, takže Duda a PiS vytáhli to, že patří pod impérium Axela Springera, poznamenává Bohumil Kartous, píše o tom i náš analytik o Polsku Tomasz Orynski.

Tohle je jeden z provládních týdeníků: https://dorzeczy.pl/kraj/145777/niemcy-chca-nam-wybierac-prezydenta-podlosc-andrzej-duda-nie-przebiera-w-slowach.html Včera pak na TVP ve "zprávách" padlo z úst moderátora tohle: "12. července Poláci rozhodnou o tom, jakou politiku povede prezident Polska: propolskou nebo proněmeckou".

Jinak naprostý bizár bylo včerejší vystoupení Kaczyńského v katolické televizi Trwam (řídí ji Tadeusz Rydzyk stejně jako Rádio Maryja), kde mluvil o tom, že v Evropě už se někde provádí nucená eutanázie a Duda je zárukou toho, že to nepřijde do Polska.

Channel 4 News však včera informovaly, že pod tlakem propagandy PiS začal i Trzaskowski odmítat, aby homosexuální dvojice měly právo vychovávat děti:


0
Vytisknout
7093

Diskuse

Obsah vydání | 14. 7. 2020