Vrchní epidemiolog: Pokud se v USA nic nezmění, mohou mít denně až 100 000 nových případů COVIDu-19

1. 7. 2020

čas čtení 1 minuta
Nové případy onemocnění koronavirem mohou narůst až ke 100 000 denně, pokud se nové přírůstky nepodaří dostat pod kontrolu, varoval Kongres šéfepidemiolog Anthony Fauci.


"Opravdu s tím musíme něco udělat a musíme se s tím vypořádat rychle," řekl Fauci kongresmanům. "Může to skončit velmi zle."

Fauci prohlásil, že nárůst počtu infikovaných je způsoben jak tím, že některé oblasti byly otevřeny příliš rychle, tak tím, že se lidé neřídí doporučeními.

"Musíme ven dostat sdělení, že jsme v tom všichni společně," řekl Fauci senátnímu výboru pro zdravotnictví, vzdělávání, práci a penze. "A pokud tohle zadržíme, zadržíme to společně."

Několik týdnů poté, co varoval před zbytečným "utrpením a smrtí", pokud nedojde k přiměřeným opatřením, Fauci řekl, že je "dost znepokojen" tím, co se v mnoha státech děje. Nových případů přibývá tempem až 40 000 za den, uvedl Fauci.

N dotaz co je špatně řekl, že několik států si počínalo "příliš rychle" a vyhnulo se některým kontrolám, které měly být provedeny před bezpečným rušením plošné karantény.

Ale i v oblastech, kde státní a místní úřady dodržovaly federální doporučení, lidé jednali, jako kdyby omezení byla zrušena, dodal Fauci.

Zdroj v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5423

Diskuse

Obsah vydání | 7. 7. 2020