Prosíme, pomozte invalidní rodině Cínových ze Šluknova

15. 5. 2020

čas čtení 4 minuty

1. května jsme pod tímto titulkem zveřejnili dopis paní Marie Cínové ze Šluknova, která se stará o svého invalidního syna v naprosto nevyhovujícím bytovém prostoru v situaci, kdy syna nikdo nezvedne a její manžel má vážnou srdeční chorobu, takže ji s manipulací invalidy těžko pomůže. Paní Cínová se snaží získat vhodnější byt a v té věci apelovala na veřejnost, zda by jí finančně pomohla.

Nyní nám píše toto:

Krásný dobrý den tady Cínová mynuly týden jsme si psali že se mám ozvat a přidávali jsme ibank no bohužel celkem se podařilo vybrat 12 tisíc Kč a stále bychom potřebovali nebo li nám chybí 28 tisíc.,Tedy bez toho se nehnu jsem nasměrována na pana Kendika v Liberci který má i starší zástavbu v Liberci a přízemí jenže na to stále nemáme.Tak Vám to.zdeluji.No samozřejmě všem kdo dobrovolně pomohli hluboce děkujeme.Rada bych kdybi se nám to podařilo do konce Května abychom se mohli v Červnu přestěhovat nebo i dříve moc všem hluboce a s vděčnosti děkujem.Cinova

Připadá nám naprosto neuvěřitelné, že Česká republika, doufejme že civilizovaná země, není schopna lidem, jako je rodina Cínových, poskytnout přijatelné ubytování. Jak je to možné? Velmi děkujeme všem čtenářům, kteří paní Cínové pomohli, ale důležitější byl náš všeobecný apel. Existují v ČR organizace či instituce, kteří by se problémy rodiny Cínových zabývaly? - protože takových případů musejí být stovky, ne-li tisíce. Jakto, že takové instituce mlčí?  (JČ)

Původní dopis paní Cínové:


Dobrý den prosím mám prozbu mám syna na vozíčku který žije v nedůstojných podmínkách nemůže ven nemůže do koupelny ruce si myje ve dřezu na nadobi.Jsme úplná rodina všechny invalidní jsem jeho matka manžel je plně invalidní kardiak astmatik bohužel ať jsem se obracela na jakou koliv pomoc nikdo nám nepomohl.Mame si sehnat sami no byty jsou ale mi prosíme o jakou koliv dobrovolnou pomoc na kauci přestěhování úpravy v bytě atd naše příjmy dohromady jsou důchody 21 celkem z toho zaplatíme 13300 Kč nájem i služby zbytek nám musí stačit na stravu podle úřadu životní minimum mame.No hlavně tedy za léky které potřebujeme k životu hlavně manžel na srce vše stojí peníze nemáme vlastní úspory nic ani nám zatím nikdo nepomohl Bojím se o syna je epidemie musí dodržovat hygienu mije se ve dřezu koupání toho zveda manžel nesmí tahat nic těžkého jednou mu ten kluk zůstane v ruce až neprodjchne.Tak Vás moc prosím zdali byste nám nemohli nějak pomoci finančně i materiálně děkuji kdo by chtěl Patrika navštívit a přesvědčit se o tom jak žijem není problem pokud máte zájem nás navštívit budu ráda děkuji moc No modlím se opravdu za syna aby se nad ním někdo smyloval opravdu to se nedá žádné úspory nemám abych to mohla sama udělat. Mam strach moje dcerka zemřela na chřipku typu B uvítám opravdu jakou koliv pomoc i materiální a finanční na bydlení pro sebe nežádám nic moc děkuji  přijeďte se klidně podívat Cínová Marie Šluknov

Uvědomujeme si, že v dnešní koronavirové krizi je ve finančních a existenčních potížích zřejmě hodně lidí, avšak invalidé by neměli být ponecháváni bez pomoci.

Můžete-li, prosíme, pomozte jim finančně, jejich číslo účtu je 2113754545/2700, IBAN

CZ752700 0000 0021 1375 4545

Původní článek z 1. května 2020 ZDE

0
Vytisknout
7080

Diskuse

Obsah vydání | 19. 5. 2020