USA: Více než půl milionu chudých dětí může přijít o školní obědy zdarma

31. 7. 2019

čas čtení 1 minuta
Více než 500 000 dětí může ztratit automatické právo na školní jídla zdarma kvůli návrhu Trumpovy administrativy z minulého týdne, který má omezit přístup k potravinovým poukázkám, píše N'dea Yanceyová-Braggová.


Podle pravidel posledního návrhu americký federální program potravinové pomoci nebude už poskytovat své služby více jak 3,1 milionu potřebných jen z toho důvodu, že se podílejí na podobných programech ve státě, kde žijí. Avšak když byl návrh oznámen, nepadlo ani slovo o potenciálním dopadu na školní obědy zdarma, píše ve svém dopise ministrovi zemědělství Sonny Perdueovi člen Sněmovny reprezentantů za Demokratickou stranu Bobby Scott.

"Dopad na nárok na školní jídlo představuje důležité technické zjištění, které je třeba zveřejnit, aby ti, jichž se rozhodnutí týká, měli možnost vyjádřit se ke všem aspektům dopadů předpisu," píše Scott, předseda výboru pro vzdělání a zaměstnanost.

Trumpova administrativa tvrdí, že navrhovaný předpis měl eliminovat "díry" a ušetřit peníze. Proti se okamžitě vyjádřili zastánci boje s chudobou, včetně předsedkyně Sněmovny reprezentantů Demokratky Nancy Pelosiové.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7107

Diskuse

Obsah vydání | 2. 8. 2019