Údaje o zatýkacích akcích na Západním břehu Jordánu od začátku probíhající války

10. 7. 2024

čas čtení 4 minuty
 
- Počet zatčení na Západním břehu Jordánu včetně Jeruzaléma dosáhl více než 9 600 osob.

- Ženy: Počet zatčených žen je více než 325 - (Tato statistika zahrnuje ženy, které byly zatčeny z území okupovaných v roce 1948, a také ženy z Gazy, které byly zatčeny na Západním břehu.

- Děti:  Děti jsou na území Západního bloku v počtu 3,5 milionu: Počet zatčených dětí dosáhl nejméně 670.

- Novináři: Počet zatčených novinářů po 7. říjnu dosáhl 88, z nichž 52 zůstává ve vazbě, včetně 6 novinářek a 15 novinářů z Gazy.

- Od začátku války bylo v Izraeli vydáno více než 7 500 příkazů k administrativnímu zadržení, včetně nových a obnovených příkazů, včetně příkazů vůči dětem a ženám.

Zdroj: palestinský účet na WhatsAppu pro mezinárodní novináře

 


- Probíhající zatýkací kampaně jsou doprovázeny stupňujícími se zločiny a porušováním práva, včetně: týrání, surového bití a vyhrožování zadrženým osobám a jejich rodinám, kromě toho dochází k rozsáhlým sabotážím a ničení obydlí občanů, zabavování vozidel, peněz a zlatých šperků, k rozsáhlému ničení infrastruktury, zejména v Tulkarmu, Džanínu a jeho táborech, a k demolici domů patřících rodinám vězňů.

- Zatýkací kampaň po 7. říjnu zahrnuje všechny ty, kteří byli zatčeni z domova, přes vojenská kontrolní stanoviště, ty, kteří byli pod nátlakem donuceni se vzdát, a ty, kteří byli drženi jako rukojmí.

- Kromě těchto zatýkacích kampaní prováděly okupační síly i popravy v terénu, včetně rodinných příslušníků zadržených.

- Je pozoruhodné, že údaje o zatýkání na Západním břehu zahrnují i ty, kteří byli okupanty drženi ve vazbě, a ty, kteří byli následně propuštěni.

- Po 7. říjnu bylo popraveno nejméně 18 vězňů, jejichž totožnost byla odhalena a oznámena, kromě desítek zadržených v Gaze, kteří byli zabitii ve věznicích a táborech, jejichž totožnost a okolnosti jejich mučednické smrti okupace nebyly zveřejněny a okupace přiznala popravu jednoho zadrženého, kromě dalších údajů naznačujících popravu dalších.

- Je pozoruhodné, že těla 16 vězňů, kteří byli zabiti a jejichž poprava byla oznámena od začátku   války, jsou zadržována a patří mezi 27 popravených vězňů, jejichž těla okupace nadále zadržuje.

- Tyto údaje nezahrnují počet zatčených z Gazy, ačkoli okupace přiznala, že zatkla asi 4000 občanů z Gazy, z nichž stovky byly propuštěny, s tím, že okupace zatkla stovky gazanských dělníků na Západním břehu, kromě občanů z Gazy, kteří byli na Západním břehu kvůli lékařskému ošetření.

🔴 Celkový počet vězňů v okupačních věznicích na začátku července 2024:

- Počet vězňů a zadržených v okupačních věznicích je od začátku července 2024 přibližně 9700, přičemž počet administrativně zadržených je 3380 a počet těch, které okupační vězeňská správa klasifikuje jako zadržené z Gazy (nelegální bojovníci), je nejméně 1400.
 
- Počet vězeňkyň v okupačních věznicích je asi 80 vězeňkyň pouze ve věznici Damon, včetně dvou těhotných žen: (Jihad Dar Nakhleh a Aisha Ghizan), a mezi vězeňkyněmi je 22 administrativně zadržených, a mohou existovat vězeňkyně v táborech spojených s okupací, o jejich počtu nejsou jasné údaje. 

-Počet zadržených dětí se pohybuje kolem 250 dětí.

0
Vytisknout
1462

Diskuse

Obsah vydání | 11. 7. 2024