Aktuální ruské vtipy ze soutěže "O zlatou mříž"

8. 4. 2022

čas čtení 2 minuty
  • Nejnovější vtip objasňuje, proč dnes Rusové tak často hovoří o fašistech a fašismu. Je to jednoduché: Protože všichni Rusové jsou automaticky proti fašismu, všichni, kdo jsou proti nim, tedy musejí být fašisté. 

Ruská novinářka Taťána Puškarjová sesbírala následující válečné politické anekdoty:

- Ruská média hlásí, že žáci navštěvující finskou školu mají všechny pomůcky zdarma. Rusové je litují, protože u nich doma jediní mladí, kteří získávají podobné výhody, jsou potomci oligarchů - a každý ví, že ti se chovají jako svině. Jediný možný závěr tedy zní, že ve Finsku se všichni stali příslušníky této proklaté společenské třídy.

- Ti kdo trvají na tom, že všichni musejí platit rublem za věci, které ani nechtějí nakupovat, jsou jako šaman, který se nejprve pokusí o tanec - a poté, když to nefunguje, vytáhne tamburínu.

- Rusové se diví, že se bývalý premiér a prezident Dmitrij Medveděv opět veřejně vyjadřuje. Připomíná slavného mluvícího psa. Lidé se ve skutečnosti nestarají o to, co říká, ale nevycházejí z údivu nad samotným faktem, že vůbec něco dokáže vyslovit.

- Jak se válka na Ukrajině protahuje, stále více lidí se mění v mírotvorce. A ti nejnadšenější tvrdí, že usilovali o mír dokonce ještě předtím, než Rusko provedlo invazi.

Ruská vláda vyzývá občany, aby sami bojovali s růstem cen. Ale zkusil někdo z těch lidí obchodovat na chodbách supermarketů?

- Novináři zjistili, že ti, kdo nejnadšeněji bojují proti zákazu zpráv o majetcích státních představitelů, jsou ti, kdo by mohli mít ostudu z odhalení, že jsou největšími vlastníky takových majetků.

- Rusko má problém: Zapomnělo, jak se vyrábí cigaretový papírek. Ale někteří v tom vidí i výhodu. Možná Rusové přestanou kouřit. - Nicméně nebylo by mnohem lepší, kdyby Rusko zapomnělo, jak se dělají zátky? Pak by Rusové mohli dosáhnout věčné střízlivosti...

- Služba YouTube nyní spolupracuje s ruskou cenzurou a na stránku s protiválečnou písní "Choťat-li russkije vojny?" umístila následující oznámení: "Tento obsah je ve vaší zemi na žádost státních orgánů blokován." - Naneštěstí to není vtip...

Celý text v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
7195

Diskuse

Obsah vydání | 12. 4. 2022