Ruské elity "se chystají utéci do Latinské Ameriky"

9. 12. 2022

čas čtení 1 minuta
Insiderské historky většinou nevyprávím, ale dnes udělám výjimku. Za prvé hodně důvěřuji zdroji a za druhé jsou informace velmi pikantní, píše bývalý autor Putinových projevů Abbás Galljamov.

Od jara Putinovo politbyro začalo pracovat na projektu pod neoficiálním názvem Noemova archa. Jak už název napovídá, jde o hledání nových zemí, kam se můžete vydat v případě, že se ve vaší domovině stane naprosto nepohodlným. Vůdcovo okolí nevylučuje, že prohraje válku, ztratí moc a bude se muset někam urgentně evakuovat.

Zpočátku byla za hlavní platformu považována Čína, navržená, jak se říká, starším Kovalčukem, ale potenciální emigranti byli rychle zklamáni vyhlídkami na spolupráci s ním. Číňané jsou příliš sebevědomí a příliš opovrhují ostatními – zejména ztroskotanci. Jak se nyní ukázalo, naděje jim nestačí.

Nyní se uvažuje o Latinské Americe – Argentině a Venezuele jako o perspektivní platformě. O prvním nevím žádné podrobnosti, ale na projekt přemístění do druhé jmenované země dohlíží Sečin. S Madurem má dobré osobní vztahy a právě na něj je nyní převedeno kurátorství projektu evakuace.

Jak mi bylo řečeno, Jurij Kurilin, pravá ruka šéfa Rosněfti, je přímo zapojen do práce; člověk, který měl donedávna na starosti aparát firmy. V létě odtamtud formálně rezignoval a nyní se plně věnoval "Noemově arše". Má americké občanství a dobré vztahy. Vystudoval Hayward University v Kalifornii, pracoval ve strukturách BP, mimo jiné na vysoké pozici ředitele pro korporátní záležitosti.

Můj zdroj bohužel nezná žádné další podrobnosti, nicméně k pochopení stačí to, co bylo řečeno: Když říkají, že "vše jde podle plánu", má smysl upřesnit jakého. Zdá se, že mají více než jeden plán.

Zdroj v ruštině: ZDE

2
Vytisknout
6357

Diskuse

Obsah vydání | 13. 12. 2022