Co Alexej Navalnyj vzkazuje z vězení o Putinovi

22. 2. 2022

čas čtení 3 minuty


1/16 V pondělí jsem sledoval "zasedání ruské Rady bezpečnosti", toto shromáždění senilních starců a zlodějů (zdá se mi, že náš Nadační fond proti korupci vyšetřoval korupci každého z nich).

2/16 A vzpomněl jsem si na stejnou sešlost nomenklaturních senilů z politbyra ÚV KSSS, kteří zcela podobně, z vlastního rozmaru, představujíce si sebe jako geopolitiky na "velké šachovnici", rozhodli o vyslání sovětských vojsk do Afghánistánu.

3/16 Výsledkem byly statisíce obětí, zranění celých národů, jejichž následky my i Afghánistán dodnes nejsme schopni  překonat, a vznik jedné z klíčových příčin rozpadu SSSR.

4/16 Ti pitomci z politbyra se zaštiťovali dvojí ideologií.  Tihle Putinovi senilové ani žádnou ideologii nemají - jen neustálé a neskrývané lži.  Ani se neobtěžují dodat svým důvodům pro válku sebemenší důvěryhodnost.

5/16 Potřebují jediné: odvést pozornost obyvatel Ruska od skutečných problémů - stavu ekonomiky, rostoucích cen, panujícího bezpráví - a přepnout ji na formát "imperiální hysterie".

6/16 Jak je to dlouho, co jste naposledy sledovali zprávy na ruských federálních kanálech?  Je to to jediné, co teď sleduji, a mohu vás ujistit, že o Rusku tam nejsou VŮBEC žádné zprávy.  Doslova.  Od prvního do posledního dílu je to pořád jen Ukrajina - USA - Evropa.

7/16 Holá propaganda už senilním zlodějům nestačí.  Chtějí krev. Chtějí se pohybovat po tancích na mapě válečných akcí.

8 /16 A tak šéf politbyra 21. století pronáší skutečně šílený projev. Twitter pro něj zveřenil tu nejpřesnější metaforu: "Je to jako když se můj dědeček opije na rodinné oslavě a všechny otravuje svými historkami o tom, jak vlastně funguje světová politika."


9/16 Bylo by to vtipné, kdyby ten opilý dědeček nebyl 69letý muž, který drží moc v zemi s jadernými zbraněmi.


10/6 Nahraďte v jeho projevu slovo "Ukrajina" slovy "Kazachstán", "Bělorusko", "pobaltské země", "Ázerbájdžán", "Uzbekistán" a tak dále, i včetně "Finska".  A zamyslete se nad tím, kam může vlak geopolitického myšlení  tohoto senilního dědka zavézt příště.

11/16 To vše skončilo v roce 1979 pro všechny velmi špatně.  A stejně špatně to skončí i nyní.  Afghánistán byl zničen, ale smrtelnou ránu dostal i SSSR.

12/16 Díky Putinovi mohou nyní zemřít stovky Ukrajinců a ruských občanů a v budoucnu může toto číslo dosáhnout desítek tisíc.  Ano, nedovolí Ukrajině rozvoj, zatáhne ji do bažiny, ale Rusko za to zaplatí stejnou cenu.

13/16 Máme všechno pro mohutný rozvoj v 21. století, od ropy po vzdělané občany, ale kvůli válce, špíně, lžím a paláci se zlatými orly v Gelendžiku opět přijdeme o peníze a promarníme historickou šanci na normální bohatý život.

14/16 Nepřáteli Ruska a jeho hlavní hrozbou jsou Putin a jeho senilní zloději z ruské Rady bezpečnosti a ze strany Jednotné Rusko, ne Ukrajina a ne Západ.  Putin zabíjí a chce zabíjet dál.

15/16 Ožebračuje vás Kreml, ne Washington.  Hospodářská politika Ruska se neřídí v Londýně, ale v Moskvě.

16 /16 Bojovat za Rusko, za jeho záchranu, znamená bojovat za odstranění Putina a jeho kleptokratů od moci.  Nyní to však znamená i jen to banální "bojovat za mír".

2
Vytisknout
7316

Diskuse

Obsah vydání | 24. 2. 2022