K článku pana Veselého

26. 1. 2023

čas čtení 2 minuty
Předně chci říct že nejsem žádný velký intelektuál. Pracuji v jedné malé továrně na malém městě v bývalých Sudetech. Po loňském únoru k nám do továrny přišlo mnoho Ukrajinců. Hodně mladých děvčat, starých žen a mužů, píše čtenář L. Fruth.

S jedním pracuji na svém pracovišti i já. Říkám mu Tolja. Celkem jsem si ho oblíbil. Bavíme se o fotbale, o autech a o všeobecných tématech.

Dnes ráno, když jsme spolu pracovali, jsem se ho zeptal, jak se dnes má. Řekl mi, že celou noc nespal, protože bombardovali jeho město a volali mu příbuzní.

Od té doby jsme smutní oba a práce nám už nejde tak od ruky.

Ptal jsem se ho na to, jestli chce mír.

Řekl mi že chce být hlavně v NATO,  aby se už tohle nemohlo nikdy opakovat.

U něj musíte, pane Veselý, začít agitovat, jeho musíte začít přesvědčovat.


Chápu že je lehčí přesvědčovat malého českého človíčka, co chce mír a nohy v teple, ale ten to nemůže ukončit. O míru musíte přesvědčit Ukrajinu.

Nevím ovšem, jestli mnichovanské přesvědčování z pera pánů Druláka a Stropnickeho ve stylu "My už vám nic nedáme a vy si to dojednejte", je ta pravá cesta. 

Každý by si měl promluvit s nějakým Toljou.

Ale jak výše píšu,  jsem jen nevzdělaný člověk a ne žádný velký intelektuál. Vždycky jsem volil levici.

Pozn. JČ: Rád bych upozornil, že vědci, kteří posunuli ručičku hodin apokalypsy těsně ke dvanácté, z toho otevřeně obviňují fašismus Vladimíra Putina a jeho brutální agresi proti Ukrajině:

"Ruská válka na Ukrajině vyvolala hluboké otázky ohledně vzájemné interakce států a narušila normy mezinárodního chování, které jsou základem úspěšných reakcí na různá globální rizika. A co je nejhorší, chabě zastřené hrozby Ruska, že použije jaderné zbraně, připomínají světu, že eskalace konfliktu - náhodou, záměrně nebo chybným odhadem - představuje strašné riziko."

Zdroj ZDE

3
Vytisknout
5376

Diskuse

Obsah vydání | 27. 1. 2023