Ministerstvo stanovilo hlavní témata příštích ruských filmů: "Degradaci Evropy", "kolonialismus Anglosasů" a "světové poslání Ruské federace"

2. 12. 2022

čas čtení 1 minuta
Ruské ministerstvo kultury oznámilo, že bude v průběhu "speciální vojenské operace" na Ukrajině přednostně financovat filmy o "neokoloniální politice zemí anglosaského světa", "degradaci Evropy" a "hrdinství a sebeobětování ruských válečníků".

Vzhledem k rostoucí dominanci ruského státu jako zdroje financování filmů v této zemi to budou pravděpodobně filmy, které budou Rusové sledovat příští rok a později.

Mezi další témata, u nichž ministerstvo uvedlo, že je bude financovat, patří "Rusko jako současný, stabilní a bezpečný stát nabízející příležitosti pro rozvoj a seberealizaci", animované verze ruských literárních děl, "popularizace služby v ruských ozbrojených silách" a vlastenecká výchova.

Tento seznam je významný tím, že je známkou toho, že Kreml věří, že nemá důvod měnit svou současnou ideologickou agendu - a že témata, která nyní dominují diskusním pořadům na vládních televizních stanicích, se prostřednictvím filmů dostanou k ještě většímu publiku.

Zdroj v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
4562

Diskuse

Obsah vydání | 6. 12. 2022