Lžou jako když tiskne: Rusové unesli těhotnou ženu z bombardované porodnice v Mariupolu a donutili ji říkat v ruské televizi, že porodnice bombardována nebyla

2. 4. 2022

čas čtení 2 minuty
Kreml: "Bombardovali jsme porodnici, protože to bylo náborové centrum Azovského pluku. Ale nebombardovali jsme ji my, bombardovali ji  Ukrajinci. Také tam nebyly žádné těhotné ženy, jen herci. Tady vám představujeme jednu těhotnou ženu odtamtud. Ona hrála i tu druhou těhotnou ženu. Tu, která  zemřela."


Velmi znepokojivá zpráva. Ukázalo se, že Marianna, těhotná dívka z #Mariupolu, je jednou z uprchlic, které byly v rozporu s dohodou o evakuaci odvezeny do #Ruska.

Tam ji postavili před kameru a nechali ji říct, že k žádnému leteckému útoku na nemocnici nedošlo.




 



Je schopna v ruské televizi připustit, že v porodnici došlo k výbuchu, ale mluví velmi mlhavě  ohledně toho, co to mohlo být, což ponechává prostor pro interpretaci, že porodnici Ukrajinci bombardovali sami, což je lež, kterou prokremelští aktéři prosazují od samého počátku.


Donuitili ji také kritizovat fotografa agentury AP za to, že pořídil tyto její snímky, které obletěly svět.



Víme, že jde o známou techniku kremelské propagandy. V roce 2016 se po světě rozšířila fotografie zakrváceného malého Omara Daqneeshe z #Aleppa. Poté, co syrský režim město znovu dobyl, postavila státní televize jeho a jeho otce před kameru a nechala je příběh vyvrátit.

Čím víc o tom přemýšlím, tím víc se mi to hnusí. Není náhoda, že Marianna byla jednou z uprchlic odvezených do Ruska, na kontrolních stanovištích měli vojáky, kteří ji zvědavě hledali. Byla terčem od chvíle, kdy její fotky obletěly svět.

Jediná věc, která je asi odpornější než bombardování kliniky plné těhotných žen, je unést ženu i s novorozencem pod hrozbou použití zbraně a nechat ji vystupovat ve svém videu jako rukojmí.
 

1
Vytisknout
5058

Diskuse

Obsah vydání | 5. 4. 2022