Nová kritika Jeremyho Corbyna po účasti na slavnosti židovských radikálů

4. 4. 2018

čas čtení 1 minuta
Poté co se lídr Labour Party Jeremy Corbyn zúčastnil velikonočního shromáždění radikálně levicové židovské organizace Jewdas, čelí nové kritice vlastních poslanců.


  Nová generální tajemnice strany Jennie Formbyová zahájila své působení úsilím zlepšit obraz strany, která čelí podezřením z antisemitismu.

  Corbyn v neděli večer tvrdil, že dojde k přísnému vyšetření těchto podezření, a dodal: "Netolerujeme v Labour Party antisemitismus v jakékoliv formě."

  Nicméně poté, co web Guido Fawkes informoval o Corbynově účasti na akci radikálně levicového Jewdasu, se na jeho hlavu snesla čerstvá vlna kritiky.

  Po organizování demonstrací proti antisemitismu před parlamentem byly organizace Jewish Board of Deputies, Jewish Leadership Council a Jewish Labour Movement obviněny radikály z Jewdasu, že "hrají nebezpečnou hru s životy lidí".

  Podezření spojující Corbyna s antisemitismem jsou podle Jewdasu "cynickými manipulacemi lidí vyjadřujících loajalitu ke Konzervativní straně a pravému křídlu Labour Party".

  Avšak organizace Campaign Against Antisemitism označila Corbynovu účast na akci židovských levicových radikálů za "naprosto jasný dlouhý nos na mainstreamové britské židy".

  Předseda organizace Gideon Falter prohlásil: "Vzhledem k antisemitské krizi obklopující Labour Party... Je těžké představit si tento obojaký muž může tvrdit, že napravuje antisemitismus uvnitř Labour Party. Strana musí zvážit zprávu, kterou vysílá britským židům a dalším menšinám, když [Corbyn] zůstává lídrem."

 

Zdroj v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6861

Diskuse

Obsah vydání | 6. 4. 2018