Obvinění Lubomíra Kašáka je nepravdivé

9. 11. 2012

čas čtení 2 minuty

Dovoluji si reagovat na článek Martina Kunšteka "O ústupu rebelů v ODS", konkrétně k jeho předposlednímu odstavci, cituji, píše Jan Pokorný:

"Stojí za připomenutí, že dva jeho příbuzní, kteří byli zapleteni do trestné činnosti v souvislosti s miliardovými veřejnými zakázkami, zemřeli násilnou smrtí. Kalouskův švagr Kršák byl rozstřílen samopalem Kalašnikov poté, kdy na něj Krajský soud v Českých Budějovicích vydal zatykač za stamilionové podvody při veřejné zakázce na sanaci zeminy v bývalém ČKD."

Měl jsem tu čest Ing. Lubomíra Kašáka v 80. letech osobně poznat. Tehdy tvrdě pracoval na uranových dolech v Příbrami. Zastával vedoucí místo a není divu, že měl řadu známých. Zažil jsem ho v situaci, kdy lékařce, která vyléčila jeho manželku z neplodnosti, jako akt poděkování vlastníma rukama o víkendech postavil zděnou chatu. V životě jsem neviděl většího dříče a patrně nikdy neuvidím.

Není divu, že se v devadesátých letech stal úspěšným podnikatelem. Je jen přirozené, že své dřívější známosti (všichni ho znali jako schopného a spolehlivého člověka) zúročil při podnikání a získal řadu příbramských zakázek v řádu desítek milionů. Autor článku ovšem píše o "stamilionových podvodech" a "miliardových veřejných zakázkách", což je lež. Stejně tak na něj nikdy nebyl vydán zatykač.

Nejsem schopen posoudit ostatní pasáže článku, ale v tomto odstavci autor nepokrytě lže. Podle všeho vygooglil výmysly z diskuzních fór včetně zkomoleného jména, aniž se obtěžoval si údaje jakkoli ověřit.

Jen pro doplnění - naší pseudopravici rozhodně nefandím, naopak z ní mám žaludeční neurózu a jsem rád, že se nemusím trápit v ČR. Nemohu ale akceptovat nehorázné lži, které autor článku šíří v médiu, které jinak považuji za seriózní. Účel rozhodně nesvětí prostředky. Je jen na Vašem uvážení, zda autor šířící lži má patřit mezi přispěvatele Britských listů.

0
Vytisknout
7460

Diskuse

Obsah vydání | 9. 11. 2012