HNUTÍ ZA PŘÍMOU DEMOKRACII:

Vládní koalice korupčníků a podvodníků musí odejít

8. 11. 2012

čas čtení 3 minuty

Tisková zpráva

Plzeň 8. listopadu 2012 - Hnutí za přímou demokracii vydalo tiskové prohlášení, ve kterém jednoznačně odmítá schválení nespravedlivých zákonů o církevních restitucích, o důchodové reformě a o zvýšení DPH. Zároveň vyzývá občany k masové účasti na demonstracích po celé naší zemi.

Mluvčí HzPD Milan Valach uvádí: "V nočním jednání schválila Poslanecká sněmovna nespravedlivý a nemravný dar církvím z majetku českých občanů. Několik hodin před tím schválila stejný dar soukromým důchodovým fondům v rámci tzv. důchodové reformy a rovněž schválila další ožebračování občanů cestou zvýšení DPH, které povede ke zdražení všeho zboží a služeb, bez nichž se občané neobejdou.

Co se jedněm daruje, to musí být druhým odejmuto.

Občané jsou tak fakticky ožebračováni poslanci, kteří ani nemají demokratické právo vykonávat svou funkci. Nejen, že v Poslanecké sněmovně se tato vládní koalice opírá o hlasy poslanců za nikým nevolenou stranu Lidem, což je již samo o sobě výsměchem demokracii, ale nyní i o hlas poslance odsouzeného (byť nepravomocně) za korupci.

Zákony přijímané současnou Poslaneckou sněmovnou nelze proto považovat za legitimní a tudíž ani závazné. Ti, kteří z nich profitují, ať již přímo, či nepřímo tím, že urychleně od církví skoupí levně jejich majetky, tak činí s vědomím, že jejich jednání není legitimní a nabyté majetky nemohou požívat zákonnou ochranu. Toto má být parlament zastupující občany, toto mají být poslanci, plnící vůli svých voličů?! Vůle občanů České republiky je zcela opačná. Jejich drtivá většina s darem majetku církvím nesouhlasí. Občané české republiky nepřijímají tento korupční systém, který slouží jen k jejich ožebračování.

Pohrdání občany, výsměch základním demokratickým pravidlům tak dosahuje vrcholu. Jestliže poslanci nejsou schopni sami dospět k poznání, že je na čase rozpustit parlament a vyhlásit předčasné volby, musí je jejich moci zbavit ti, kteří je jejím výkonem pověřili. A to jsou občané této země.

Hnutí za přímou demokracii proto vyzývá všechny odborové organizace, demokratické, občanské iniciativy a především občany, aby spojili své síly v masových demonstracích po celé zemi proti této vládní koalici se společným požadavkem předčasných voleb.

Ale, a to především s požadavkem na uzákonění celostátního referenda. To by umožňovalo kdykoliv v budoucnosti rozpustit parlament a zrušit zákony, které by byly přijaty proti vůli lidu této země.

Již bylo dost svévole arogantních a zkorumpovaných politiků. Nepůjde-li to jinak, pak je nutné přikročit ke generální stávce za splnění těchto požadavků:

1) Rozpuštění Poslanecké sněmovny ČR a vyhlášení předčasných voleb

2) Uzákonění celostátního referenda

0
Vytisknout
9749

Diskuse

Obsah vydání | 9. 11. 2012