Náměstek mosteckého primátora Novotný (ČSSD) vyzývá horníky k násilí

7. 11. 2012 / Jan Rovenský

čas čtení 1 minuta

Pokud tomuto textu v Parlamentních listech rozumím správně, vyzývá v něm autor hornické odboráře, aby si na příští demonstraci vzali klacky a hole, protože lidé, kteří mají na problematiku těžby uhlí jiný názor, než má pan Novotný a odboráři, si mírumilovnou demonstraci "nezaslouží". V textu pan Novotný explicitně (byť v jiné souvislosti) jmenuje mne a pana poslance Šťovíčka.

Nechal bych to plavat, kdyby šlo o bezvýznamného deprivanta, leč bohužel nejde - pan Novotný je náměstkem primátora města Mostu za ČSSD a krajským zastupitelem. Nemyslím proto, že by měly jeho výroky zapadnout. Optimisticky doufám, že se od nich bude vedení jeho strany, která politické násilí (na rozdíl od komunistů) vždy striktně odmítala, ostře distancovat.

Zde je citace inkriminované věty pro případ, že by ze serveru zmizela: "Na příští demonstraci za práci bude vhodnější si vzít do rukou klacky a hole, neboť mírumilovnou demonstraci, tu si nepřátelé zdravého rozumu a udržitelného normálního života na Mostecku nezaslouží."

0
Vytisknout
8349

Diskuse

Obsah vydání | 9. 11. 2012