Baron Prášil o zhodnocení evropského auditu

4. 6. 2019 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta
Baron Prášil vyprávěl, že se sám za cop paruky vytáhl z močálu. A hnutí ANO se zase snaží přesvědčit prostoduché voliče, že ministryně za ANO důkladně vyhodnotí možné přečiny ANO analyzované evropským auditem ZDE.


Slyšeli jste už o soudu, kde je obviněný současně členem poroty? O hudební soutěži, kde si soutěžící sám přiděluje hlasy? O pojišťovně, která sama výhodně kryje rizika vlastního běžného podnikání - dejme tomu v oboru pěstování řepky?

Že ne?

Bodejť. Připomínalo by to přece obrázek, který narýsoval Heinrich Heine ve spisku K dějinám náboženství a filozofie v Německu: Opici sedící u ohně a vařící si v kotli na něm vlastní ocas.

Pokud má evropský audit někdo v ČR nestranně vyhodnotit, nesmí být v žádném ohledu napojen na vládní stranu. V opačném případě by se sám nacházel v masivním střetu zájmů a byl předem silně motivován zjistit, "že se vlastně nic nestalo". V tomto smyslu se nelze než ztotožnit s výzvou, kterou Babišovi adresoval šéf ODS Fiala ZDE.

Kdo věří, že ministryně za ANO mohou seriózně vyhodnotit zprávu z Bruselu, pravděpodobně by se dodnes nechal přesvědčit i von Münchhausenem o velmi snadném řešení potíží při zapadnutí do bažiny. Nekecáme, makáme!

Úspěch podivuhodné prášilovské argumentace anonistů u publika však rozhodně není předem vyloučen. Připomenu, že ještě nedávno existovali dokonce i lidé zcela vážně tvrdící, že subjekt tak fatálně poznamenaný střetem zájmů jako ANO má prý mít vynikající antikorupční potenciál...

1
Vytisknout
12333

Diskuse

Obsah vydání | 6. 6. 2019