Hayato Okamura: "Ohrožená demokracie"

15. 10. 2017

čas čtení 1 minuta


Stojíme na historickém rozcestí, podobně jako v roce 1948, kdy se komunistům s pomocí sovětských poradců z Moskvy podařilo v naší zemi na dlouhou dobu nastolit svoji diktaturu.

Hrozí, že v nadcházejících volbách získají společně většinu prokremelská krajní pravice Tomiovy SPD, ,,ANO" pana Babiše a komunisté - a vytvoří pak vládní koalici, která omezí, nebo zcela demontuje naši dnešní liberální parlamentní demokracii.

Politická situace u nás je tedy mimořádně vážná. Každý občan, který si nepřeje tragickou budoucnost pro svoje děti a vnuky, by především měl jít k volbám - a hlasovat pro jednu z demokratických proevropských politických stran, které mají reálnou šanci překročit pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do Parlamentu.

V nynější tak vyhrocené situaci není podle mého názoru ospravedlnitelné hlasovat ,,takticky" pro stranu, která se zjevně do Sněmovny nedostane, jenom proto, aby získala ze zákona peníze za hlasy.

V tomto okamžiku totiž záleží na každém mandátu, který získá některá z demokratických, proevropských stran - aby jich měly dohromady více než polovinu - a dokázaly vytvořit silnou hráz proti tvrdě dotírajícímu agresívnímu extrémismu a populismu. Jde o záchranu naší demokracie, svobody, blahobytu a bezpečnosti pro nás a naše potomky - uprostřed Evropy.

Zdroj ZDE

0
Vytisknout
11267

Diskuse

Obsah vydání | 17. 10. 2017