Rada ČT: Jako v Rusku

20. 4. 2022

čas čtení 3 minuty
Vlastní pravidla nad zákony a šikana politicky nepohodlných pořadů

Namazán na chleba. Výstižnější příměr k verdiktu mediálního výboru sněmovny nad předsedou Rady ČT Matochou nejspíš nenajdeme, píše na Facebooku Zdeněk Šarapatka.

Přítele proruských dezinformátorů, spolupracovníka Babišových LN a odtud zarytého nepřítele pětikoalice si poslanci předvolali před Velikonocemi na žádost generálního ředitele ČT.

Smršť šikanózních usnesení, jimiž většinový výsadek SPD a ANO v radě nadále protiprávně zasahuje do vysílání veřejnoprávní televize, přijímá nezákonným způsobem.


 
Pod vedením Matochy totiž Okamurovi a Babišovi souputníci upravili hlasovací kvórum tak, aby např. k přijetí/odmítnutí pro Českou televizi strategických plánů, v nichž se hospodaří (sic!) s miliardami od koncesionářů, postačily např. jen 3 hlasy! Místo 8 coby požadované nadpoloviční většině zákonem stanovených 15 radních.

Ani současný stav, kdy v radě chybí 5 členů, totiž neumožňuje žádné výjimky.

Sečteno a podtrženo: ve většině případů není Rada ČT usnášeníschopná, ale…. je to jako v Rusku. U Putina. I Matochovi mužici si odhlasovali vlastní pravidla k neomezené šikaně ČT, prosazování vlastních zájmů a externích pašalíků pro kámoše místo občanské kontroly. Zákon nezákon.

Jakkoliv tragicky dopadají tajné volby pěti chybějících radních ČT ve sněmovně, veřejně 5K ve volebním výboru předvedla úctyhodný výkon. Necelá hodina přesné a zdrcující argumentace stačila poslancům Jan Lacina (STAN), Petr Bendl (ODS), Petr Letocha (STAN) a Jan Jakob (TOP09) k prokázání protiprávního postupu Matochy a spol. v přijímání konkrétních usnesení Rady ČT.

Například kvůli nezákonně přijatému usnesení rady coby výsledku nenávistného tažení a snahy Matochy ad. odstranit ředitele televize, musí být Petru Dvořákovi doplacen odměnový bonus přesně podle smlouvy: místo Matochou prosazených 66% na plných 100%. Správně by je měl nyní předseda rady Matocha - namísto ČT, resp. koncesionářů - doplatit ze svého.

 eho odvolání z Rady ČT, které hodlá iniciovat poslanec Lacina, tady snese paralelu s podnikem: zaškodíš – zaplatíš. Ostatně, mohl by se podělit s kámoši radními Jednomu sype vlastní, proruská a dezinformační televize, druhý může vydražit medaili z Nagana, třetí zasolit z korýtek v řadě správních rad státních firem a čtvrtý, z Metropolitní univerzity, zase přidat z toho, co vydělá bokem „mediálním školením“ pro firemní naivy.

Z deseti tisíc za jediné dopoledne čistá ruka přece žádný problém.

Nehorázný pokus šéfa výboru Juchelky z ANO prosadit v usnesení výboru pouhé "výbor vzal na vědomí" nakonec nevyšel, 5K konstatovala porušení Zákona o ČT. Vendeta Matochy a spol. vůči ČT a plnění úkolů SPD a Babiše přesto pokračují. Bezbřehá arogance, obcházení zákona i Kodexu ČT v radě neustaly.

Nejčerstvěji požadavkem X. Veselého na generálního ředitele ČT, aby radním doložil seznam pozvánek Okamury do OVM. Osmičlenný Editoriální panel ČT i Petr Dvořák jej sice odmítli, ale pomsta bude sladká. Dokud ji někdo nezastaví. I proto budu znovu, opakovaně kandidovat do Rady ČT. Už z principu. Anonymům ve sněmovně navzdory….

0
Vytisknout
7701

Diskuse

Obsah vydání | 26. 4. 2022