"Kapitalisté nám prodají provaz, na kterém je oběsíme"

23. 12. 2021

čas čtení 2 minuty
Televize v našem baráku celý den hystericky bojuje s NATO. Na všech programech o hrozbách NATO. Sám Putin lamentuje, že NATO je na našem prahu a nemáme kam ustoupit, píše z vězení Alexej Navalnyj.

Zdá se, že všichni Rusové žijí jen tímhle a lidi už nadále nezajímají žádné jiné zprávy.

Ale pak přijde advokát a sdělí zprávy z reálného života. Putinův nejbližší oligarcha a jedna z jeho peněženek, Roman Abramovič, zdá se, získal portugalské občanství. Občanství země NATO.

Konečně se mu podařilo najít zemi, kde můžete dát úplatky, provést nějaké polooficiální a oficiální platby a ocitnout se v EU a NATO - takříkajíc na druhé straně putinské fronty.

A Abramovič si také nadělil dárek k Novému roku a koupil si nové letadlo. Boeing 787 za 350 milionů dolarů. Letadlo bylo vyrobeno v přední zemi NATO a peníze šly do její ekonomiky. Stejnou sumu zaplatíte za deset ruských superstíhaček Suchoj.

Jestli někdo pozapomněl, Abramovič získal největší část svého bohatství takto: V roce 1997 privatizovat Sibněfť za 100 milionů dolarů.

V roce 2005 on a Putin uzavřeli obchod století: Stát (reprezentovaný Gazpromem) koupil od Abramoviče Sibněfť nazpět, ale tentokrát za 13,1 miliardy dolarů. Geniální, že? Prostě z našich kapes vytáhli 13 miliard dolarů.

Za tyto peníze jsou nakupovány fotbalové kluby, nemovitosti a letadla. Stejné peníze tečou k samotnému Putinovi. V našem vyšetřování jsme uvedli, že Putinův palác v Gelendžiku byl částečně postaven za Abramovičovy peníze.

Tedy tak. "Putinova peněženka" letí drahým letadlem do země NATO. Jaká odvaha.

A všichni jsou spokojeni.

Putin a Abramovič vykrádají rozpočet a investují peníze na Západě.

Západ se děsí Putinova útoku na Ukrajině, ale dá občanství jeho věrnému oligarchovi.

Portugalští činovníci si odnášejí kufry peněz.

Ekonomika USA získala 350 milionů dolarů.

Televizní hlasatelé s pěnou u huby chválí Putina za jeho boj s NATO.

Ideální cyklus licoměrnosti a korupce.

A jenom smutný ruský občan, který to všechno zaplatil, stojí v obchodě a váhá, zda má dost peněz, aby si koupil k Novému roku láhev vodky a tři mandarinky.

Zdroj v ruštině: ZDE

4
Vytisknout
9055

Diskuse

Obsah vydání | 30. 12. 2021