Koronvairus: Británie musí posílit svou imunitu, aby se vyhnula třetí vlně

13. 9. 2021

čas čtení 1 minuta
 

- Čelný britský epidemiolog profesor Neil Ferguson řekl v pondělí ráno v rozhlase, že Británie musí očkováním teenagerů posílit svou imunitu, aby se vyhnula riziku "velké podzimní a zimní vlny nákaz". Třetí, posilující injekce zvyšují imunitu "na ještě větší úroveň" než očkování dvěma injekcemi. Ze studie z Izraele vyplývám, že po posilující, třetí vakcíně jsou lidé desetkrát méně často nakaženi i mírnou nemocí.

- Ho Chi Minh City, epicentrum infekce koronaviru ve Vietnamu, rozšíří protikoronavirová omezení do konce září. Ve Vietnamu, který má 98 milionů obyvatel, je očkováno jen 5,2 procent obyvatelstva. Vietnam zaznamenal více enž 610 000 nákaz a 15 000 úmrtí, většinu z nich od května  2021. Polovina nákaz a 80 procent úmrtí se vyskytly v Ho Chi Minh City.

 

- Na Filipínách už druhý rok začíná školní rok vyučováním online. Více než 80 procent rodičů má obavy, že se děti učí méně.

- Skotská premiérka Nicola Sturgeonová vyloučila možnost druhého referenda o samostatnosti Skotska během protipandemických opatření. Referendum se bude konat, až budou moci být zrušena.

- Irák dostal více než 100 000 vakcín AstraZeneca od Itálie prostřednictvím programu Covax pro sdílení vakcín.

- Novozélandská premiérka Jacinda Ardern zakoupila půl milionu vakcín Pfizer z Dánska.

- Čína 11. září registrovala 46 nových nákaz, předchozího dne to bylo 25 nákaz.

- Srí Lanka čelí nedostatku potravin ve státních supermarketech, lidé stojí v dlouhých frontách na rýži, cukr, čočku a mléko v prášku.

0
Vytisknout
4620

Diskuse

Obsah vydání | 20. 9. 2021