Lufthansa "vyhrála válku" - smí opět bez překážek létat do Ruska

4. 6. 2021

čas čtení 1 minuta
Německá letecká společnost Lufthansa získala od Ruska všechna chybějící povolení k provádění letů z Moskvy a Petrohradu do Frankfurtu nad Mohanem a zpět, informuje Nikita Kondratěv.

Povolení přišla nedlouho poté, co německé ministerstvo dopravy oznámilo, že nebude povolovat lety ruských leteckých společností, pokud Rusko neschválí nové trasy.

1. června ruská společnost Aeroflot musela zrušit tři lety do SRN a 2. června další čtyři. Kromě toho byly zrušeny i lety společnosti S7.

Lufthansa také kvůli chybějícím povolením zrušila některé lety do Ruska. Navíc musela lety rušit i francouzská Air France a rakouská Austrian Airlines. Rusko předtím informovalo zahraniční letecké společnosti o možném prodloužení lhůt k získání povolení k přeletům, pokud by šlo o lety vyhýbající se území Běloruska.

Problémy nastaly po vynuceném přistání letounu společnosti Ryanair v Minsku 23. května a zadržení dvou jeho pasažérů. Po incidentu země EU rozhodly vyhýbat se letům v běloruském vzdušném prostoru a omezit lety běloruských aerolinek.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
5655

Diskuse

Obsah vydání | 8. 6. 2021