Útok na Českou televizi

1. 6. 2021

čas čtení 2 minuty
Pod hlavičkou hnutí popíračů covidu "Společně jsme silnější". Do ČT se chystají i tzv. "Slušní lidé". Na podporu Hany Lipovské...

V sobotu čelila ostraha ČT útoku skupin osob na Českou televizi. Pod hlavičkou "Společně jsme silnější" se pokoušely vniknout do budovy televize. Ostraha uvedla, že čelila značně agresivnímu chování a nejtvrdším vulgaritám v napadání ČT. Kolona přibližně 70 vozidel třikrát zablokovala příjezd i odjezd zaměstnancům veřejnoprávní televize. Podle svědků byly k vidění i ruské vlajky, napsal Zdeněk  Šarapatka.

V 10:40 přijela kolona 37 aut za použití klaksonů a jejich osádky křičely nadávky na vedení a zaměstnance ČT. V 11:41 přijela kolona cca 70 vozidel, jejichž osádky už vyrazily k centrálnímu vstupu do objektů ČT.

 


Část „demonstrantů“ byla podle ostrahy silně pod vlivem alkoholu, mluvila vulgárně, na zaměstnance a na adresu vedení ČT padaly nadávky cit. „čur.ku, deb.le“. Došlo i na výhrůžky smrtí typu citace: „svi,ě, podřežeme tě , vystřílíme vedení, jste zmr.i, zasra.ý fašisti, nacisti“ apod. Agresivita se vystupňovala a přestože byla sobota (!), demonstranti se domáhali vstupu do ČT a rozhovoru s vedením televize. Posíleni alkoholem se pokoušeli vyprovokovat fyzický konflikt. Šokovaná recepční přivolala Policii ČR. První policejní hlídka přijela v 11:55, z vozu vystoupila v 11.57, druhá až ve 12:04., kdy skupiny postupně odjížděli.

Akci v ČT avizovalo i hnutí tzv. „Slušní lidé“ na podporu členky Rady ČT Hany Lipovské. V minulosti se mj. zviditelnili přerušením netradiční divadelní inscenace „Naše násilí a vaše násilí“ na divadelním festivalu v Brně. Kardinál Dominik Duka za to „Slušné lidi“ pochválil a později je veřejně politoval za vzniklé potíže.

"Primární způsob komunikace Slušných lidí z Brna a hlavní roli v něm už dlouhodobě hraje obsesivní potřeba fyzické konfrontace“, napsal před časem iRozhlas. Jejich aktivity podrobněji popisuje https://cs.wikipedia.org/wiki/Slu%C5%A1n%C3%AD_lid%C3%A9. Tyto akce. ukazují sílící vliv dezinformační scény na část společnosti. V případě záměru "Slušných lidí" pak ukazují, o koho se konkrétní radní ČT opírají v úsilí o politické ovládnutí ČT. Česká televize chce na útok reagovat.

Konec hlášení

0
Vytisknout
47617

Diskuse

Obsah vydání | 7. 6. 2021