Nekritické mediální šílenství ohledně návštěvy u gangstera v Bílém domě

8. 3. 2019

čas čtení 2 minuty

Čeští novináři dostávají ze svého komplexu méněcennosti nad Babišovou návštěvou u Trumpa orgasmus a domnívají se, naprosto pošetile, že jde o jakési "potvrzení demokracie a příslušnosti k Západu". Vůbec ne. Trump je poskokem Vladimíra Putina a přátelí se s autoritáři a diktátory. Od demokratů se distancuje. Přesně to dnes napsal Washington Post:

Washington Post dodává, že Babiš nebyl pozván do Bílého domu kvůli "strategickému významu" České republiky, ale protože se Babiš chová jako Trump: je to autoritář, populista a vyvolává nenávist vůči imigrantům.

Václav Jamek:

Orgii patolízalství, jakou předvedla včera Česká televize kolem Babišova milostivého přijetí u Trumpa, nejhoršího amerického prezidenta všech dob hned po Bushovi jr., nepamatuji ani z údobí krajní normalizace. Kdyby tehdy novináři tancovali kolem Kremlu jako včera ti současní kolem Bílého domu a Oválné pracovny, svíjela by se půlka národa před televizí smíchy a druhá půlka by se naštvala.

To všechno místo sebemenší analýzy, proč asi a co asi... V době, kdy je Trumpovým přiznaným zahraničněpolitickým cílem rozbití Evropské unie - našim novinářůn záleží jen na tom, aby Zemanovi a jeho stoupencům osladili, že do Bílého domu nešel on. Dokonce kvůli tomu mají najednou Babiše na chvíli i rádi.

***


Trump má nyní i u většiny Američanů, nemluvě o většině politiků jinde na světě, pověst gangstera, podvodníka, lháře a zločince. Podlézání Trumpovi se Babišovi nemůže vyplatit. Diskredituje ho to na mezinárodní scéně.  (JČ)


0
Vytisknout
11716

Diskuse

Obsah vydání | 12. 3. 2019