Až 60% azylantů v Německu pracuje jako odborná pracovní síla

2. 1. 2018

čas čtení 1 minuta
 

Až 60% azylantů v Německu pracuje jako odborná pracovní síla,? píše na Facebooku Jaroslav Miko.
Před dvěma lety jsem zde čelil kritice a výsměchu, kdy jsem i v souvislosti s migrační vlnou psal o tom, že Německo se rozhodně ekonomicky nezhroutí. Ve skutečnosti Německo dokonce ohlásilo největší přebytek státního rozpočtu za celou svou novodobou historii.

To jsou právě ta reálná čísla a informace o stavu věcí, které si v Česku jen s obtížemi derou cestu k široké veřejnosti. Nemalá část české společnosti pak zažívá například rozčarování z výsledků voleb v západní Evropě, které jsou v přímém rozporu s tím, jaká představa o uprchlicích v Česku převládá.


Česko se momentálně pere s nedostatkem pracovní síly. Při nedávné návštěvě srbských táborů jsem ale byl přímým svědkem nejedné rodiny, která měla mezi svými členy vysokoškolsky vzdělané lidi, nebo alespoň lidi s odborným vzděláním.

Zažíváme tak paradoxní a veskrze idiotskou situaci, kdy dovážíme pracovní sílu například ze vzdáleného Mongolska a zároveň čelíme možným vysokým sankcím za nedodržování evropského práva v podobě nepřijímání ani naprosto směšného počtu lidí s nárokem na mezinárodní ochranu.

Kancelář prezidenta republiky je za letošní rok ve schodku 84 milionů Kč, ale prezident republiky o Vánočním svátku svírá ruku v pěst a hovoří k národu o potřebě omezení sociálních dávek a vítězství zdravého rozumu.
Jsem hluboce přesvědčený, že pravda si nakonec vždy cestičku najde, otázkou vždy jen zůstáva, kolik škody do té doby nadělá lež!?

0
Vytisknout
11517

Diskuse

Obsah vydání | 9. 1. 2018