Jenom malý příklad, jak se máme dobře

12. 9. 2017 / Anna Kozlová

čas čtení 4 minuty
Pane Čulík, chtěla bych poděkovat všem, kteří mi poslali souhlasné emaily k tomu, co jsem si dovolila bez politické korektnosti napsat.  Děkuji také i těm, kteří jako stádní ovce zasvěceně opakují bláboly o něčem, o čem nic nevědí a jenom je papouškují.

Mimochodem – tisíckrát opakovaná lež se stává pravdou, že ???
 
Pro ty velkohuby,  kteří nás pořad přesvědčují, jak jsme se měli za komunistů špatně, pár postřehů z dnešního dne!

Dneska dopoledne jsem si zase udělala výlet do Ostravy a pokaždé, když jedu do města, tak si předem rozměním 100 Kč na desetikoruny, ať můžu ty žebrající, kteří tam postávají, podarovat.

Pokud si myslíte, že žebrají jenom bezdomovci, tak jste na velkém omylu, jsou mezi nimi a je jich dost, starší lidé, kteří jsou čistě oblečení a je vidět že to jsou slušní lidé, ale bohužel v nezáviděníhodné situaci, i když celý život poctivě pracovali.


Než někoho podaruji, a protože jsem dost zvědavá, tak se vždy ptám, proč žebrají, copak nemají peníze?

Jsou to lidé kteří mají 6 000 Kč důchodu, jsou nemocní, platí hromadu peněz za léky, nájem a kolikrát se dovím, že za celý den měli k jídlu jeden rohlík.

V jedné ulici sedí slepý pán se psem a já vždy volím trasu po jeho ulici, abych mu něco přihodila do klobouku a zeptala se ho jak se mu daří. Ten pán má 4000 Kč důchodu a jeho manželka 7 000 Kč. Platí velký nájem a moc jim na život nezbude!

Můžu vám říct, že jsem z toho vždy velice špatná.
 
Bohužel, pro tupé mozky a šiřitele jediné pravdy a jenom té jejich, jsou tyto skutečností jenom hloupé bláboly, jenže taková je pravda. Ale o tom se nesmí mluvit,  jsme přece korektní, no, ne ???

Na náměstí před Priorem prodává jeden pán časopis Prostor (pro ty inteligenty, kteří nevědí:  tento časopis prodávají nezaměstnaní, a tak si přivydělávají) a pokaždé si časopis koupím, i když nic zajímavého v něm není, ale aspoň toho člověka podpořím. Sleduji, jak ho lidé míjejí, a jsou to lidé v oblecích kteří určitě nemají hluboko do kapsy a nikdo z nich si časopis nekoupí i když stojí “jenom“ 50 Kč .
 
Ještě další dnešní příhoda: Cestou na autobus jsem se zastavila v lékárně a přede mnou stála paní – možná byla v mém věku, anebo starší, dneska se věk špatně odhaduje - a chtěla nějaké léky na předpis. Lékárnice si řekla o 120 Kč doplatek. Paní hledala v peněžence, ale 70 Kč ji chybělo, a tak chudák řekla, že si pro léky přijde za týden až dostane důchod. Lékárnice ji upozorňovala, že ty léky potřebuje a nesmí je vysadit.

To jsem nevydržela a paní těch 70 Kč dala, moc mi děkovala a že mi to vrátí, řekla jsem jí, že to má ode mne dárek.
 
Nepíší to proto, abych se chválila, že jí ze svého důchodu 11 000 Kč pomůžu, když vidím, že je na tom ještě někdo horší než já, ale proto, že mne tady lidé osočují, že jsem zapomněla, jak bylo za komunistů špatně, dokonce jsme si museli, my chudáci, pěstovat zeleninu a bez chemie, no nebylo to  “hrozné “ ti zlí komunisté, jaká to byla hrozná diktatura !!!! Jak jsme to mohli všichni přežít, že ???
 
Chtěla bych se zeptat těch pražských intelektuálů, jestli ví, za kolik peněz tady na Ostravsku lidé pracují? Takže, většina lidi tady dělá
za 9 000 Kč čistého.

Zrovna včera jsem se v novinách dočetla, že průměrná mzda je v České republice 29 000 Kč. Zajímalo by mě, kdo ty tisíce bere? Obyčejní pracující nebo pisálci kteří si říkají “novináři", komentátoři, nebo politologové typu Peheho, Fendrycha, nebo Jelínka za své stádní kecy???
 
Proč pražské kavárně nevadí, že naši poslanci berou obrovské platy a přitom ještě každý z nich má nějaký vedlejší příjem, to mají větší žaludky než my???

Poslanec který končí, tak ještě dostane 329 000 Kč na cestu, přitom na učitele nejsou peníze. Kde máme tu demokracii a lidská práva,  není ten učitel pro tento stát potřebnější, než ti žvanilové v parlamentu a to už se vůbec nezmiňujíii těch darmožračích v senátu.
 
Takže “díky“ za to, že se máme v té naši vytunelované demokratické republice tak dobře !!!!!!!!!!!
 
Kozlová
 
 
 

1
Vytisknout
20098

Diskuse

Obsah vydání | 19. 9. 2017