Hotel Praha - virtuální prohlídka

9. 1. 2014

čas čtení 1 minuta

Vážený pane Paroubku,

Jsem studentem architektury v Brně. Jako spoustu mých spolužáků zasáhla zpráva o bourání hotelu Praha. Neváhal jsem a připojil jsem se k protestnímu hnutí Vekslák bourá Prahu. Jako na syna jednoho ze spoluautorů projektu hotelu se na Vás obracím s prosbou.

Přečetl jsem si Vaše články na Britských listech. Zcela se ztotožňuji s Vašimi názory názory na plánovanou demolici hotelu Praha. Naprosto souhlasím s tím, že mnohem spíše než o snahu majitele o efektivnější a ekonomicky racionálnější využití jeho majetku jde o projev nenávisti vůči skutečnostem spjatým s minulým režimem (primitivní antikomunismus, dalo by se říct).

I přes protesty, nesčetné žádosti na ministerstvo kultury a tlak odborné veřejnosti se nepodařilo z hotelu Praha vytvořit kulturní památku, ani jiným zákonným způsobem zabránit majiteli v demolici.

Přesto jsem dostal takový nápad: Když už se nejspíše nepodaří zachránit hotel Praha před demolicí, mohl bych (s pomocí spolužáků dobrovolníků) vytvořit jeho elektronický 3D model. Tento 3D model bude umožňovat virtuální prohlídku, která bude veřejně přístupná na internetu. Tím bude architektonicky cenná stavba alespoň symbolicky zachována pro další generace a bude jako memento připomínat barbarský přístup naší generace ke kulturnímu dědictví.

A tady se dostáváme k té prosbě. Chtěl bych Vás co nejlaskavěji požádat o poskytnutí projektové dokumentace a pokud možno i fotodokumentace interiérů. Využiji je k vytvoření 3D virtuální prohlídky. Pokud byste mi poskytl jakékoliv podklady, byl bych Vám velmi vděčný.

Předem děkuji za Vaši ochotu.

S pozdravem

Bc. Martin Švec

Architektura, projekce, modely

0
Vytisknout
9965

Diskuse

Obsah vydání | 10. 1. 2014