Ruská televize: "Západ proti nám připravuje jaderné údery, a tak musíme jadernými zbraněmi proti němu zaútočit jako první"

16. 2. 2023

čas čtení 1 minuta

Dmitrij Jevstafjev, jedna ze Solovjevových mluvících hlav, říká, že Západ nedokáže porazit Rusko jen tím, že dá Ukrajině zbraně, a tak se připravuje na vlastní velkou válku s Ruskem.

Rusko by podle něj mohlo čelit jaderným útokům "blíže k létu" a možná bude muset provést "preventivní jaderný úder".



"Oni prostě nemají dost zbraní. Ale učinili politické rozhodnutí nás zničit. Přijali rozhodnutí zahájit velký,  možná jaderný konflikt s Ruskem, a v tomto smyslu stojíme před velmi jednoduchým dilematem. Připustit jejich první úder nebo jak jsme to učinuili v noci z 23. na 24. února 2022, vyrazit jim   rukou dýku, která na nás již míří. Zachránit srdce naší země preventivním úderem, případně zasáhnout rozhodovací centra mimo Ukrajinu, to je těžká volba. Tato volba je velmi těžká. Tato volba jedné z možností bude mít vážné důsledky. Na to bych nerad upozorňoval. Kdybych byl na místě našich politických vůdců, rozhodl bych podniknout první úder, nejspíše blíže k létu, nejspíše s prvky operačně taktických jaderných zbraní. Nelegalizovali to pro nic za nic, nejde o naše, ale o jejich atomovky. S největší pravděpodobností budou jimi útočit na velká ruská města. S největší pravděpodobností zasáhnou průmyslová centra, nebo přejdou k eskalaci. Těžká volba. Nevím, jak bych se rozhodl já. Nechtěl bych to řešit."

-1
Vytisknout
4977

Diskuse

Obsah vydání | 21. 2. 2023