Rusové se usilovně zajímají o způsoby, jak se vzdát

21. 12. 2022

čas čtení 1 minuta
Mezi 28. listopadem a 4. prosincem, posledním týdnem, pro který jsou k dispozici údaje, se na vyhledávač Yandex obrátilo 66 000 Rusů s dotazem "jak se vzdát". To je šestkrát více než v posledních týdnech, i když došlo ke snížení z rekordního maxima v dubnu a květnu, kdy tak činilo každý týden 130 000 Rusů, upozorňují redaktoři zpravodajského portálu Vjorstka.

Tento nárůst počtu odpovídá příchodu velkých skupin těch, kteří byli mobilizováni, na frontu, a zprávám o značných ztrátách mezi nimi. Pravděpodobně také odráží zájem jak jich samotných, tak jejich rodin všemi dostupnými prostředky usilovat o záchranu jejich životů.

Také k tomu dochází v době, kdy se v ruských médiích objevilo více zpráv o výměnách zajatců, akcích, které Rusům jistě signalizují, že ti, kteří se vzdají, nejsou ztraceni, ale možná se nakonec budou moci vrátit domů živí. Což nemusí platit v případě, že budou pokračovat v boji.

Takový zájem o kapitulaci musí znepokojovat nejen ruské velitele v poli, ale i samotný Kreml - vzhledem k tomu, co říká o stavu mysli ruského obyvatelstva a vojáků.

Zdroj v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
4339

Diskuse

Obsah vydání | 23. 12. 2022