Dcera kontroverzního britského magnáta českého původu byla odsouzena v USA k dvacetiletému vězení

29. 6. 2022

čas čtení 1 minuta
Ghislaine Maxwellová odsouzena k 20 letům vězení za trestné činy obchodování se sexem

Advokáti Maxwellové usilovali o shovívavost poté, co byla šedesátiletá žena v prosinci v USA odsouzena za pět ze šesti obvinění, kterým čelila.

 

Ghislaine Maxwellová byla v úterý odsouzena v USA k 20 letům vězení v případu obchodování se sexem v New Yorku za to, že pro Jeffreyho Epsteina obstarávala dospívající dívky, které ten sexuálně zneužíval.

Maxwellová je dcerou dávno zemřelého kontroverzního britského tiskového mangáta a podvodníka  Roberta Maxwella, původem Čechoslováka jménem Jan Hoch, který mj. ke konci života vykradl penzijní fond svých zaměstnanců a pak na své jachtě v roce 1991 spáchal sebevraždu.

 

Advokáti Ghislaine Maxwellové prosazovali zmírnění trestu s tím, že by měla dostat "mnohem méně" než 20 let, které doporučují federální probační úředníci. Prokurátoři prosazovali trest 30 až 55 let vězení.

Maxwellová, bývalá britská společenská celebrita, byla 29. prosince shledána vinnou z pěti ze šesti obvinění, kterým čelila. Porota dospěla k rozhodnutí po 40 hodinách jednání, které trvalo šest dní.

Kromě obchodování se sexem byla Maxwellová odsouzena za spiknutí za účelem vylákání osob mladších 17 let k cestování v mezistátním obchodě s úmyslem zapojit se do nezákonné sexuální aktivity.


Podrobnosti v angličtině ZDE

-2
Vytisknout
5049

Diskuse

Obsah vydání | 1. 7. 2022