Londýn: Policie pátrající po pohřešované Petře Srncové našla mrtvolu v parku

13. 12. 2021

čas čtení 3 minuty
 

Policie v neděli našla tělo ženy v Camberwellu, po několika dnech pátrání po pohřešované zdravotní sestře Petře Srncové, která byla v této oblasti naposledy viděna 28. listopadu.

V neděli kolem 11.40 hodin zavolal policii jeden občan, že v Brunswick Parku v jihovýchodním Londýně byla nalezena mrtvola ženy.

V této rané fázi je smrt považována za nevyjasněnou, uvedla policie. V pondělí konstatovala, že její zmizení nepovažuje za podezřelé. ZDE

Metropolitní policie stále čeká na formální identifikaci, ale uvedla, že rodina Petry Srncové byla o tomto vývoji informována.



 

Dvaatřicetiletá česká občanka, vrchní sestra v dětské nemocnici Evelina London ve Westminsteru, pravděpodobně zmizela, když po skončení směny jela domů do v Camberwellu v jižním Londýně.

Z tweetu zaslaného českým ministrem zahraničí vyplývá, že nalezená mrtvola je Petra Srncová.

Na místě činu v Camberwellu zůstávají policisté a byl vytvořen rozsáhlý policejní kordon a modrý stan, v němž pracují forenzní vyšetřovatelé.

Jeden ze svědků uvedl,  že mrtvolu  našla skupina dětí, když si hrály v parku.

Poslankyně za Camberwell a Peckham Harriet Harmanová v sobotu vyzvala veřejnost, aby se přihlásila s jakoukoli informací o Srncově, jejíž zmizení  pohřešování nahlásil 3. prosince její kolega.

Harmanová v sobotu uspořádala tiskovou konferenci a vyzvala veřejnost, aby zkontrolovala průmyslové kamery a kamery u domovních zvonků, zda se po Srncové neobjeví nějaká stopa.

Muž, který byl v souvislosti se zmizením Srncové zatčen ještě před nalezením mrtvoly, byl propuštěn z vazby, dokud nebude zahájeno další vyšetřování, uvedla Metropolitní policie.

K nálezu mrtvoly Petry Srncové dochází uprostřed rostoucího rozhořčení nad násilím páchaným na ženách v důsledku nedávných případů.

Únos, znásilnění a vražda Sarah Everardové, kterou v březnu na ulici v jižním Londýně unesl sloužící policista Wayne Couzens, vyvolaly všeobecný hněv. Couzens dostal v září za vraždu 33leté marketingové manažerky doživotní trest.

Rozhořčení vyvolala také zářijová smrt Sabiny Nessy. Mrtvola 28leté učitelky základní školy byla nalezena poblíž komunitního centra v jihovýchodním Londýně.

Z její vraždy byl obviněn 36letý pracovník autoservisu Koci Selamaj z Eastbourne ve východním Sussexu. Údajně Nessu napadl, když procházela parkem na schůzce s kamarádkou.

Předtím došlo k zavraždění dvou dívek, které v londýnském parku slavily narozeniny. Ubodal je mladý muž, který se podle svých slov "upsal ďáblu" a aby vyhrál v loterii miliony, přislíbil, že jako" oběť ďáblu: zabije několik žen.

Podrobnosti v angličtině ZDE 

0
Vytisknout
5676

Diskuse

Obsah vydání | 16. 12. 2021